6.9.2019 klo 09:30
Uutinen

Haminassa rakennettiin tulevaisuuden Haminaa

Haminan Yrittäjät ja Haminan kaupunki järjestivät 13. Yrittäjäpäivän -seminaarin, joka tänä vuonna osui juuri Yrittäjän päivään.

Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Nylund kannusti positiiviseen haminalaisuuteen. Yrittäjien ja Haminan valtuutettujen vuotuisalla risteilyllä elokuussa oli listattu joukko asioita, millaisena nämä toivoivat näkevänsä tulevaisuuden Haminan vuonna 2030. Lista oli hyvä ja uskottava.

Seminaarissa vieraili niin kehittämisyhtiö Cursorin toimitusjohtaja David Lindstöm kuin maakuntajohtaja Jaakko Mikkolakin. Seudun elinvoimaisuus ja Kymenlaakson ratahankkeet eivät ehkä aivan kolahtaneet perusyrittäjiin, vaikka ovatkin kaikkia koskettavia asioita.

Empowerin liiketoimintajohtaja Matti Karhu kertoi ihastuksestaan, älykkäästä tehtaasta, joka on sijoittunut Haminaan.

Eniten yleisökysymyksiä ja kommentteja saivat Haminan nuorisovaltuuston nuoret Joona Kontinen ja Elli-Noora Nordström sekä Haminan Yrittäjien hallituksen jäsen K-kauppias Ville Meronen.

Haminan Yrittäjät jakoivat yrittäjäpalkinnot

Seminaarin yksi ohjelmanumero on ollut jo muutaman vuoden ajan jakaa yrittäjäpalkinnot. Tänä vuonna perinteisten yksinpuurtaja, nuori yrittäjä ja vuoden yrittäjä palkintojen lisäksi jaettiin kunniakirja Haminan ensimmäisen yrittäjäpalkinnon saajalle. 80-vuotias yritys jatkaa edelleen vahvasti. Kunniakirjan perusteluina mainittiin: Yritys, jonka tuotteet tunnetaan koko Suomessa. Menestyksellinen toiminta kasvaa ja kehittyy jo 3. sukupolven toimesta. Työtä tehty sisulla ja sydämellä jo 80 vuotta ja edelleen katse tiukasti tulevaisuudessa. Kunniakirjan sai Pousin Puutarha Oy, Jarmo ja Ensio Pousi.

Yksinpuurtaja kunniakirjan sai maininnalla kokenut ja ammattitaitoinen yrittäjä alallaan: tunnollisuus ja tarkkuus työssä sekä moitteeton työnjälki: tehdään aina kuin itselle, eikä oikaista töissä. Luotettavuus; ottaa sen verran töitä, kun pystyy aikataulun puitteissa hoitamaan. Pysyy homma ”kasassa” ja sovitut aikataulut pitää. Puskaradio tuo asiakkaat ja paikalliset, tyytyväiset urakoitsijat myös ansaitsevat kiitoksen yrittäjän työllistäjänä. Yksinpuurtaja oli Tmi Muuraus ja Laatoitus JP Paronen, Jari-Pekka Paronen.

Vuoden Nuori Yrittäjä

Vahvasti kasvava ja merkittävästi työllistävä yritys. Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka valmis joustamaan töiden mukaan, tehdään mitä luvattu ja sovittu aikataulun mukaan, tyytyväiset asiakkaat = ei tarvetta mainostaa. Nuori Yrittäjä aloitti 10 vuotta sitten toiminnan 1 kaivinkoneella ja tänään: 5 kaivinkonetta, 7 pyörökuormaajaa, 1 traktori. Kalusto säännöllisesti huollettua ja siten tehokkaassa käytössä. Yrittäjä pystyy myös itse huoltamaan, jos aikataulu sallii. Vuoden Nuorena Yrittäjänä palkittiin Maanrakennus Mikko Oy, Mikko Husu.

Vuoden Yrittäjä

Yritys on menestynyt hyvin kilpaillulla alalla ja pystyy erinomaisella palvelulla ”kampittamaan” mm. verkkokauppaa. On uskallettu investoida ja laajentaa toimitiloja toiminnan ja valikoiman kehittämiseksi oikeaan aikaan. Seurataan maltillisesti nopeasti vaihtuvia trendejä, eikä oteta turhia riskejä. Ammattitaitoinen ja kokenut palveluhenkinen henkilökunta, jonka vaihtuvuus vähäinen, tuloksena erittäin tyytyväiset asiakkaat. Yrittäjä itse mukana jo vuodesta 1998 ja toimitusjohtajana vuodesta 2008 alkaen. Vuoden Yrittäjänä palkittiin Värirengas Oy/Värisilmä Hamina, Sami Mankinen.

Kuva ja teksti: Hannu Lehtinen