27.2.2024 klo 07:00
Uutinen

Hankintaneuvonnan uudet tuulet Espoon Yrittäjissä

Sanna Meronen-Vilenius neuvoo yrittäjiä maksutta julkisissa hankinnoissa.

Espoon Yrittäjien uusi osa-aikainen hankintaneuvoja, Sanna Meronen-Vilenius, aloitti tehtävässään helmikuussa ja alku on ollutkin vauhdikas. Puhelin on soinut aktiivisesti, mikä osoittaa maksuttoman neuvonnan tarpeellisuuden.

Hänellä on yli kahden vuosikymmenen mittainen kokemus hankintojen syövereistä. Sanna toimii myös Hämeen ja Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvojana, sekä yksinyrittäjänä osallistuu yksin ja yhdessä muiden yrittäjien kanssa kilpailuksiin. Parhaat opit hän on saanut käytännössä, mutta tukenaan hänellä on hankintatoimen tradenomin (YAMK) tutkinto.

Hänen sydämensä sykkii yrittäjyyttä kohtaan, ja ennen kaikkea julkiset hankinnat ovat hänelle sydämen asia.

”Myönnän, että minulla on hankintoja kohtaa viha-rakkaussuhde. Mutta onneksi aina rakkaus voittaa. Haluan olla osa muutosta, missä hankintojen arvostus on arkipäivää ja eri toimijat haluavat panostaa yhteiskehittämiseen. Laatua ja elinvoimaisuutta saavutamme ainoastaan yhdessä tekemällä. ”

Sanna painottaa.

Hänen filosofiansa hankintoihin on yksinkertainen: onnistuminen vaatii hyvää johtamista, vahvaa osaamista ja selkeää viestintää. Hän uskoo vahvasti vuoropuheluun hankintaprosessien eri vaiheissa.

Matalan kynnyksen maksutonta neuvontaa julkisissa hankinnoissa

Sanna neuvoo yrityksiä ja hankintayksiköitä puhelimitse ja Teamsin kautta. Neuvonnan lisäksi Espoon Yrittäjät järjestävät yhdessä muiden Yrittäjien aluejärjestöjen kanssa hankintawebinaareja.

Seuraava, erityisesti hankintayksiköille, suunnattu webinaari: Vuorovaikutusta ja viestintää – työkaluja yrittäjäystävällisiin ja elinvoimaisiin hankintoihin pidetään 5.6.
Katso lisätietoja webinaarista >

Espoon Yrittäjien kumppaneilla on mahdollista hyödyntää myös Sannaa, esim. hyödyntämällä häntä asiantuntijana erilaisissa tilaisuuksissa.

Lopuksi Sanna korostaa:

”Ei ole liian pieniä asioita ja tyhmiä kysymyksiä ei ole! Olkaa rohkeasti yhteydessä. Kaikkea en minäkään tiedä, mutta minulla on upea kollegaverkosto, mistä saan taustatukea.”

FAKTALAATIKKO

Hankintaneuvonta

Työ- ja elinkeinoministeriö rahoittaa maksutonta hankintaneuvontaa yrittäjille ja hankintayksiköille koko maassa.

Hankintaneuvonnan tarkoitus

Saada hankintayksiköt pyytämään tarjouksia siten, että pk-yritykset voivat jättää tarjouksia ja menestyä hankinnoissa.

Osaamisen kehittäminen ja saada pk-yritykset aktivoitua jättämään tarjouksia julkisiin hankintoihin.

Kehittää hankintayksiköiden ja tarjoajien välistä vuoropuhelua.

Toimenpiteet

Maksutonta puhelin- ja verkkoneuvontaa yrittäjille ja hankintayksiköille.

Maksuttomat koulutukset.

Edunvalvonta, viestintä ja vaikuttaminen julkisissa hankinnoissa.