17.1.2020 klo 11:27
Uutinen

Hankintaneuvonta palvelee kaikkia yrittäjiä 2020

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Suomen Yrittäjille jatkoa hankintaneuvonnan valtionavustukseen. Uudenmaan Yrittäjien alueella hankintayksiköitä ja yrityksiä palvelee hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius.

Hankintaneuvontatyö Uudenmaan Yrittäjien alueella jatkuu vuonna 2020.

– Tämä oli odotetunlainen hyvä päätös, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

– Pk-yritysten pääsyä julkisten palvelujen tuottamiseksi on edelleen tarve edistää. Niillä on paljon osaamista tarjottavanaan. Julkisille hankintayksiköille niiden käyttö on erinomainen tapa muun muassa uudistaa palveluitaan ja vastata vaihtelevaan palvelujen kysyntään, hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius sanoo.

Hankintaneuvoja edistää markkinavuoropuheluja hankintayksiköiden ja tarjoajien välillä

Pk-yrityksiä kannustetaan ja tuetaan osallistumaan julkisiin hankintoihin eli jättämään tarjouksia hankintailmoituksiin. Tämä tapahtuu muun muassa koulutuksin, neuvonnalla, ohjauksella ja viestinnällä.

Hankintaneuvoja neuvoo ja tukee hankintayksiköitä kehittämään tapoja jakaa hankintoja tarkoituksenmukaisiin osiin. Hän kannustaa hankintayksikköjä avoimeen ilmoittamiseen ja sähköisen kilpailutustyökalun käyttöönottoon sekä hankinta-aikeiden varhaiseen viestimiseen esimerkiksi sähköisen hankintakalenterin avulla. Lisäksi hankintaneuvoja konsultoi hankintayksikköjä hankintailmoitusten laadinnassa ja etsii heidän kanssaan pk-yritysmyönteisiä innovaatioiden edistämisen keinoja

Lisätietoja:

hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius, p. 0505679233, sanna.meronen-vilenius@yrittajat.fi