13.3.2023 klo 11:06
Uutinen

Hankintojen kehittämisfoorumi kokoontui

Hankintojen kehittämisfoorumi pääsi aloittamaan työnsä, kun foorumi kokoontui ensimmäisen kerran uuden puheenjohtajan, Juha Kahelinin johdolla hyvässä hengessä 24.2.2023. Foorumin jäsenistössä tapahtui pieniä muutoksia sekä kaupungin, että Sansian edustuksessa. Foorumin osallistujamäärä pysyi erinomaisella tasolla ja edustajia on saatu mukavasti mukaan eri toiminnoista. Uuden hyvinvointialueen edustusta odotellaan vielä mukaan foorumiin, jotta foorumi kattaa mahdollisimman laajasti julkiset hankinnat.

Ensimmäisen kokoontumisen tavoitteena oli muodostaa toiminnan tavoitteet ja sopia tavoitteiden toteutumisen seurannasta. Tavoitteiksi sovittiin:

Palvelusetelin käytön lisääminen

Pienhankinnat läpinäkyviksi

Enemmän tarjouksia

Markkinavuoropuheluiden määrä

Kuntabarometrin tulokset

Tavoitteiden toteutumista seurataan foorumin kokoontumisisissa.

Tiina Tiihonen esitteli tilastoja Kaupungin palveluiden ja tavaroiden hankintatilastoja vuodelta 2022, Hankintailtapäivän tapahtumapalautteen, sekä kertoi Hankintaohjelman valmistelusta ja aikataulusta. Hankintailtapäivä oli saanut pääsääntöisesti hyvää palautetta, mutta kehityskohteitakin oli kirjattu, joista jo olikin toimenpiteitä kirjattu kaupungin edustuksen toimesta. Kaupungin hankintaohjelma tulee lausuntokierrokselle alustavasti viikolla 13.

Hankintojen kehittämisfoorumissa on monenlaista osaamista eri aloilta, sekä hyvä yhteishenki. Tavoitteita on asetettu ja niiden toteutumista seurataan yhdessä. Läpinäkyvyyttä pyritään lisäämään ja uskon, että toimintakaudella saadaan hyviä tuloksia aikaan. Yhteispelillä eteenpäin!

Hankintojen kehittämisfoorumin puheenjohtaja

Juha Kahelin
+358 44 5881193
juha.kahelin@wmir.fi

Hankintojen kehittämisfoorumin kokoonpano:

Foorumin puheenjohtaja Juha Kahelin, Kuopion Yrittäjät
Arto Holopainen, Kuopion kaupunki
Pekka Kilpimaa, Mestar Oy
Sallamaarit Markkanen, Kuopion kaupunginhallitus
Kaija Savolainen, Kuopion alueen kauppakamari
Mia Simpanen, Savon Yrittäjät
Kirsi Sisso-Litmanen, Kuopion Yrittäjät
Heidi Soininen, Sansia
Tiina Tiihonen, Kuopion kaupunki
Jari Torvinen, Kuopion kaupunki
Hannu Väänänen, Kuopion kaupunki
Marko Väätäinen, Kuopion kaupunki

Mukaan foorumiin olemme kutsuneet myös hyvinvointialueen hankintajohtaja Outi Kalskeen, sekä Kuopion kaupungin talousjohtaja Marja-Leena Martikaisen.