30.11.2020 klo 16:32
Uutinen

Hans Välimäen käynti ei poikinut ostajia, vaasalaisravintola edelleen myynnissä: “Lopputulokseen lisättiin vähän showta”

Nelosen Kuppilat Kuntoon, Hans Välimäki -ohjelmassa nähty vaasalaisravintola on edelleen myynnissä. Yrittäjäpariskunta toivoo ohjelman poikivan kiinnostuneita ostajia.

Kaksi kupolia -ravintolan yrittäjäpariskunta häärii edelleen keittiössä entiseen tapaan. Viime viikolla Nelosella nähty Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki -sarjan jakso esitteli vaasalaisravintolan yrittäjät, jotka ovat yrittäneet myydä ravintolaa huonolla menestyksellä.

Ravintola ei itse hakenut mukaan, vaan ohjelman tuottaja oli saanut vinkin tuttavaltaan.

– Mietittiin kyllä vähän aikaa, lähdemmekö mukaan. Kokonaisuutena kokemus oli kuitenkin kiva, Paula Iijalainen kertoo.

Iijalainen pyörittää ravintolaa yhdessä puolisonsa Harry Wolffin kanssa. Pariskunta on halunnut myydä ravintolan, koska molempien terveys on alkanut reistailla.

– Alkuperäinen syy myynnille oli miehen eläkeikä. Hänelle on tehty leikkauksia ja omat polveni ovat huonossa kunnossa. Tämä on kuitenkin melko raskasta työtä.

Kaksi kupolia sijaitsee paraatipaikalla Vaasan kävelykadun varrella. Tv:ssä nähty lopputulos antoi Iijalaisen mukaan lähes todenmukaisen kuvan siitä, mitä kuvauspäivien aikana tapahtui.

– Hans viipyi täällä neljä päivää. Lopputulokseen oli lisätty hieman showta mukaan, mutta niinhän se kuuluukin. Ihan kaikkea sellaista kuvauksissa ei tapahtunut, mitä tv:ssä annettiin ymmärtää.

Hans Välimäki kannusti ohjelmassa yrittäjiä luopumaan buffet-muotoisesta lounastarjoilusta ja siirtymään lautastarjoiluun. Vinkki ei saanut lopulta kannatusta.

– Suurin osa asiakkaistamme haluaa annostella ruuan itse, eikä keittiömme oikein sovellu lautastarjoiluun, Iijalainen perustelee. Hän toteaa myös, että ohjelmassa katuruokina myydyt hampurilaiset ja skagenit eivät sovellu ravintolan normaaliin lounastarjontaan.

– Ei ohjelmasta oikein jäänyt mitään konkreettisia vinkkejä meille.

”Lopputulos oli aika kiltti”

Yritys on edelleen myynnissä. Yrittäjät ovat saaneet yhden yhteydenoton, joka ei ole kuitenkaan johtanut sen pidemmälle.

Vaasan hankala koronatilanne näkyi etenkin lokakuussa, jolloin asiakkaita ei juuri ollut. Nyt tilanne on kääntynyt hieman parempaan paikallisen epidemiatilanteen helpotettua.

– Lokakuussa kaupungilla ei juuri ihmisiä liikkunut. Vaikka asiakkaita on nyt enemmän, ei olla lähelläkään normaalia, Iijalainen jatkaa.

Kokemus tv-ohjelmasta jäi kaikesta huolimatta plussan puolelle.

– Kannustan lähtemään mukaan, jos sellainen mahdollisuus tulee. Meidän kohdalla ohjelma tehtiin hieman eri lähtökohdista, kun tavoitteena oli saada ravintola myyntikuntoon. Siksi lopputulos oli aika kiltti moneen muuhun jaksoon verrattuna. Joissain paikoissa on jouduttu esimerkiksi siivoamaan hirveästi, meillä oli paikat kunnossa.

Kuva: Ruutukaappaus / Nelonen Media

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi