24.3.2021 klo 18:45
Uutinen

Harjun Portti Oy Etelä-Savon Vuoden yritys 2020

Punkaharjulainen matkailu-, ravitsemus- ja ohjelmapalveluita tarjoava yritys Harjun Portti Oy on valittu maakunnalliseksi Vuoden yritykseksi 2020.

Valinnan perusteissa korostetaan erityisesti seuraavia tekijöitä: Yrityksen toiminnassa otetaan huomioon Etelä-Savon maakuntastrategian mukaisesti ympäristö, luonto ja kestävä kehitys. Ravintolatoiminnassa ovat etusijalla paikalliset raaka-aineet ja niiden hyödyntäminen. Toiminta on vakiintunutta ja yritys on vakavarainen. Yritys on perustettu vuonna 2005 ja sukupolvenvaihdos toteutettiin vuonna 2019.

-Yritys on vuosien aikana kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Toiminta alkoi kahvilapainotteista huoltoasematoiminnasta. Tällä hetkellä olemme lähes 150 vuodepaikan ympärivuotinen matkailukeskittymä. Olen ollut toiminnassa mukana eri rooleissa sen perustamisesta vuodesta 2005 alkaen. Aloitin nuorena poikana satamassa veneiden tankkaajana läpikäyden kutakuinkin kaikki työtehtävät, kertoo yrittäjä Markus Kaskinen.

-Sukupolvenvaihdoksen onnistumiseksi tehtiin työtä asteittain useampia vuosia. Yrityksen perustaja isäni Terho Kaskinen on edelleen tukena toiminnassa. Hän omistaa kiinteistöt ja toimii yrityksen hallituksessa, painottaa Kaskinen.

Yrityksellä on paikallisen elinvoiman kehittäjänä ja ylläpitäjänä merkittävä vaikutus. Toiminnassa on keskitytty ennen kaikkea vetovoimaisten ohjelmapalvelutuotteiden kehittämiseen ja luontomatkailuun. Markus Kaskinen vetää Punkaharjun Harjureitit-retkeilyreitistöjen poolia. Yrittäjän lisäksi yritys työllistää seitsemän henkilöä

– Kesä on ollut aina erityisen vilkas, mutta tämä ei yksistään riittänyt. Strategiana on ollut aina ympärivuotinen palvelujen tarjonta, jossa ovi on auki jokaisena vuoden päivänä. Tällä alueella se ei ole itsestäänselvyys. Alkuvuosina toiminta oli hyvinkin haastavaa, mutta kehitimme toimintaa sitkeästi muun muassa investoimalla ravintolan ja ohjelmapalvelutilojen laajennuksiin, muistelee Kaskinen.

– Kesti pitkään ennen kuin toiminta saatiin taloudellisesti kestävälle tasolle. Murros tapahtui vuoden 2013 tienoilla. Talvimatkailussa saatiin selviä läpimurtoja muun muassa retkiluistelureitin tuotteistamisen myötä. Yhtäkkiä varauskirjat alkoivat täyttyä aiemmin hiljaisimmille lomaviikoille. Luistelureitistä muodostui uskottava kärkituote, jonka perässä matkustetaan lomailemaan Keski-Euroopasta – erityisesti Hollannista saakka. Venäläiset ovat meille myös tärkeä kohderyhmä. Matkailijoiden lisäksi yrityksen palveluita käyttävät myös paikalliset ja alueen asukkaat, iloitsee Kaskinen.

Palkinto luovutettiin yrittäjä Markus Kaskiselle 24.3. klo 18.00. Palkitseminen näytetään poikkeuksellisesti verkossa koronaepidemian vuoksi.

Lisätiedot:
aluejohtaja Niina Kuuva, Etelä-Savon Yrittäjät p 040 731 1686
yrittäjä Markus Kaskinen, Harjun Portti Oy, p. 044 747 5222