29.6.2019 klo 12:04
Uutinen

Hauhon Niskavuorineuvos 2019 – Pauli Rantanen

Hauhon Yrittäjät myönsi Niskavuorineuvoksen nimen ja arvon tänä vuonna Hauhon Sisun aktiiviselle hiihto- ja urheilumiehelle, Pauli Rantaselle. Hän on asunut ja työskennellyt Hauholla vuodesta 1982.

Vuoden 2019 Niskavuorineuvos julkistettiin Niskavuoren markkinoilla lauantaina. Niskavuorineuvoksen tittelillä huomioidaan vuosittain henkilö, joka työllään ja esiintymisellään on tehnyt Hauhoa, hauholaisuutta ja yrittäjyyttä tunnetuksi.

Pauli Rantasen ansiosta tavallisetkin sunnuntaihiihtäjät pääsevät Hauholla ladulle ilman pelkoa sijoiltaan menneistä nilkoista tai luunmurtumista. Omalla kustannuksellaan hän on tehnyt noin kahden kilometrin mittaisen ladun kulkemaan pelloilla ja parin pienen lammen jäällä, jotta pääsee itse hiihtämään. Mutta latu on avoin kenelle tahansa.

– Sellaiset 500 kilometriä hiihdin viime talvena omalla ladulla. Ja mitä useampi käy latua hiihtämässä, sitä mukavammalta tuntuu, hän kertoo.

Pauli Rantanen syntyi 65 vuotta sitten Tuuloksen puolella Juttilan kylässä. Koti oli aivan Hauhon rajalla. Ammattiopintojen perässä hän muutti jo 14-vuotiaana Espooseen, ja valmistuttuaan asui eri puolilla Etelä-Suomea. Juuret löytyivät kuitenkin Hauholta, jonne hän muutti Asikkalasta vuonna 1982.

– Ja nyt en lähde täältä kulumallakaan, Rantanen toteaa.

Rantanen työskenteli 18 vuotta Hauhon kunnan palveluksessa, ja parikymmentä vuotta kiinteistöhuoltoalan yrittäjänä. Työn ohessa urheilun eteen tehtyjä tunteja hän ei ole koskaan laskenut. Rantanen on vaikuttanut neljässä urheiluseurassa: Hauhon Sisussa, Hämeenlinnan Hitaat, Tuuloksen Säkiässä ja Valkeakosken Hakassa.

Niskavuorineuvoksen arvonimen kävi vastaanottamassa tytär. Vastavalittu neuvos oli yhdellä Kalevan kierroksen kuudesta etapista – 30 kilometrin soutumatkalla.

Muita kiinnostavia aiheita