25.9.2021 klo 21:30
Uutinen

Heikki Närvänen palkittiin valtakunnallisella Vuoden yksinyrittäjä -palkinnolla

Elämyspalveluyrittäjä Heikki Närvänen Amazing City Oy:stä pokkasi tämän vuoden valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon. Toinen palkittu on mentalisti Pete Poskiparta. Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin säätiö luovuttivat palkinnot Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Jyväskylässä lauantaina 25.9.2021.

– Harvoin jään sanattomaksi, mutta repliikit olivat kieltämättä vähissä, kun minulle tästä kerrottiin. Koen, että palkinto on suurin kunnianosoitus, jonka yrittäjä voi Suomessa saada. Huikea homma! Heikki Närvänen sanoo.

– Henkilökohtaisesti palkinto on tunnustus siitä, että olen tehnyt asioita oikein. Se jos mikä inspiroi jatkamaan samalla tiellä, hän jatkaa.

Heikki Närvänen on ensimmäinen pirkanmaalainen, jolle valtakunnallinen yksinyrittäjä palkinto luovutetaan.

Paikallisen vetovoiman puolesta

Pälkäneläinen yrittäjä, seikkailutirehtöörinäkin tunnettu Heikki Närvänen on rakentanut ainutlaatuisen tuoteperheen elämyspalveluiden ympärille. Hän on ollut viemässä perinteisiä pakopelejä uusiin ympäristöihin, esimerkiksi Särkänniemen huvipuiston yhteyteen.

Yrityksen suunnittelema ja tuottama Suomen ensimmäinen kattokävely Roof Walk Finlayson Area on myös noussut yhdeksi Tampereen seudun matkailun ykköstuotteeksi. Yritys tukee osaltaan Tampereen matkailumarkkinointia ja lukeutuu ydinkumppaneihin Finlaysonin alueen kehittämisessä.

– Olen ylpeästi pirkanmaalainen ja tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun saan olla mukana rakentamassa alueen vetovoimaa niin paikallisten kuin kauempaa saapuvien matkailijoiden silmissä. Tulevaisuudesta voin paljastaa sen verran, että uusia tuotteita on lähiaikoina tulossa erityisesti matkailijoita ajatellen, Närvänen kertoo.

Verkostojen voimaa elämyspalveluissa

Yritys tekee jatkuvaa innovointia ja tuotekehitystä, ja on tehnyt myös korona-aikana uusia tuotteita, joita voi tehdä rajoituksien puitteissa. Yritys ja yrittäjä ovat loistava esimerkki innovoinnista sekä verkostomaisesta toimintatavasta.

Amazing Cityn taloudelliset luvut ovat erinomaiset, kun huomioidaan viime vuoden poikkeuksellisuus ja haastava toimiala.

Yhteistyö alueen muiden yritysten kanssa on ollut erittäin laajaa. Parhaimmillaan yritys on työllistänyt yhden päivän aikana jopa 21 eri alihankkijaa. Tämä on hieno osoitus siitä, miten yksinyrittäjäkin voi parhaimmillaan luoda työtä ja elinvoimaa ympärilleen.

– Ennakkoluulottomat ja innostunut yhteistyökumppanit ovat myös ehdoton edellytys sille, että hulluimmistakin ideoista on jalostunut valmiita tuotteita. Kiitos palkinnosta kuuluu siis ehdottomasti myös heille, Närvänen sanoo.


Valtakunnalliset yksinyrittäjäpalkinnot jaettiin nyt kolmatta kertaa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yli sata, mikä on yli tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Molemmat palkitut saivat palkinnoksi 5 000 euroa. Palkinnon mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.