20.5.2020 klo 15:51
Uutinen

Helsingin kaupunki on vastaanottanut 5000 hakemusta yksinyrittäjätuelle

Yksinyrittäjien toimintatuki on 2000 euron arvoinen kertakorvaus yksinyrittäjälle yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin koronavirustilanteessa. Kaupunki on vastaanottanut tähän mennessä 5000 hakemusta.

Helsingin kaupunki vastaanotti jo 5000:nnen hakemuksen yksinyrittäjän toimintatuelle torstaina 14.5.2020. 2000 euron arvoista tukea voi hakea NewCo Helsingin verkkosivujen kautta 30.9.2020 asti.

Kuka voi hakea yksinyrittäjätukea?

Yksinyrittäjäavustusta voidaan myöntää yksityiselle elinkeinonharjoittajalle tai toiminimelle, kommandiittiyhtiöille, osakeyhtiöille tai osuuskunnalle. Avustusta voidaan myöntää myös ns. kevytyrittäjille, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä (ilman Y-tunnusta).

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Myös freelanceyrittäjä voi saada avustusta, kun freelanceyrittäjä toimii itsenäisenä elinkeinonharjoittajana, toiminimellä (ammatinharjoittajana tai liikkeenharjoittajana), henkilöyhtiössä (kommandiittiyhtiö), osakeyhtiössä tai osuuskunnassa.

Lue kaikki ehdot NewCo Helsingin verkkosivuilta >

Ohjeet yksinyrittjätuen hakemiseen Helsingissä (suomi, ruotsi, englanti) >

Usein kysytyt kysymykset yksinyrittäjien toimintatuesta >

Neuvoja ja apua koronatilanteeseen

Helsingin kaupunki NewCo Helsinki tarjoaa puhelimitse neuvontaa koronatilanteesta kärsiville yrityksille. Lisäksi tarjolla on maksuttomia koulutuksia webinaarien muodossa. Yritysneuvojat antavat maksutonta neuvontaa arkisin klo 9-11 ja 13-17 numerossa +358 (09) 310 36360.

Lue lisää NewCon palveluista korona-aikana >


Kaikki koronasta yrittäjälle -tietopankki käytössäsi

Älä jää yksin koronan aiheuttamien haasteiden kanssa. Yrittäjäjärjestö on koonnut kaikkien yrittäjien tueksi Kaikki koronasta yrittäjälle -verkkosivuston. Lisäksi järjestö on avannut Facebook-ryhmän, jossa päivystävät järjestön asiantuntijat sekä hyvinvoinnin asiantuntijana psykoterapeutti.

Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto >

Facebook-ryhmä: Yrittäjät #ostapieneltä >


Kuva: Julius Konttinen

Muita kiinnostavia aiheita