15.10.2018 klo 21:28
Uutinen

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu käynnistyy

Tukkutorin ja Teurastamon kaikille avoimessa innovaatiokilpailussa haetaan palveluiden ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja jo pidemmälle kehitettyjä ratkaisuja. Parhaille ehdotuksille myönnetään 1 000 – 50 000 euroa uusien palvelu- ja tuoteinnovaatioiden pilotointiin talven ja kevään 2019 aikana. Lisäksi innovatiivisimpien ideoiden jatkokehitystä edistetään hankkimalla tutkimusta ja lisäselvityksiä sekä järjestämällä mentorointia muun muassa kansainvälistymiseen.

Tukkutorin ja Teurastamon alue on vilkas kauppapaikka, joka tarjoaa monipuolisen yritysekosysteemin tukkukaupalle ja erinomaisen toiminta-alustan ravintoloille Helsingin keskustan ja kasvavan Kalasataman kupeessa. Helsingin kaupungin ja Business Finlandin rahoittamassa innovaatiokilpailussa etsitään uusia elintarvikkeisiin ja niiden tuotantoon, pakkauksiin sekä kiertotalouteen ja cleantechiin liittyviä teknologisia ja muita innovatiivisia ratkaisuja. Kilpailu on avoinna 19.11.2018 saakka.

– Yrityksiä on alueella nykyisellään noin 150, joten myös yhteisten palvelukonseptien kehittämiseen ja pilotointiin on erinomaiset edellytykset. Kuluttajille suunnattujen palvelujen osalta alue vetää erityisesti ruoasta ja yhteisöllisyydestä kiinnostuneita kokeilunhaluisia nuoria aikuisia sekä lähialueiden työntekijöitä ja asukkaita, kilpailun projektipäällikkö Jouni Spets elinkeino-osastolta sanoo.

Innovaatiokilpailuun voivat osallistua esimerkiksi opiskelijat, oppilaitokset, startupit ja jo kypsemmät yritykset. Kilpailuehdotus voi olla alustava idea tai pidemmälle mietitty tuote- tai palvelukonsepti.

– Haemme innovaatioita, joilla on paikallista vaikuttavuutta ja toisaalta myös laajempaa potentiaalia. Parhaiden ratkaisujen kanssa pyritään toteuttamaan myös kansainvälisiä pilotteja. Kisassa on kaksi pääteemaa: elintarvikkeet, kasvit ja niihin liittyvät pakkausratkaisut sekä kiertotalous ja logistiikka. Myös viheralojen tukkutoimijat ovat aktiivisesti mukana, Spets kertoo.

Osallistujille workshopeja, jatkoon pääseville mentorointia

Osallistujille järjestetään workshopeja, joista ensimmäiset ovat 23. lokakuuta kello 13–17 teemalla elintarvikkeet ja 25. lokakuuta kello 9–13 teemalla kiertotalous.
Jatkoon pääsevien innovatiivisimpien ideoiden jatkokehittelyssä mentoreina toimivat muun muassa Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Futurice ja Helsingin kaupungin yrityspalvelun keskus NewCo Helsinki.

Kilpailuideat tulee jättää 19. marraskuuta 2018 mennessä. Samalla voi ilmoittautua myös workshopeihin kilpailusivustolla: www.teurastamo.com/innovaatiokilpailu

Taustatietoja:
Innovaatiokilpailu järjestetään osana Business Finlandin ja Helsingin kaupungin rahoittamaa Tukkutorin testbed ja innovaatioalusta -hanketta. Hankkeessa rakennetaan alustaa ja kehitysympäristöä uudelle ja kasvavalle liiketoiminnalle Tukkutorin, Teurastamon ja Kalasataman alueelle.

Yhteyshenkilöt:
Projektipäällikkö Jouni Spets, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikkö, jouni.spets @ hel.fi, p. 040 592 7320

Kuva: Jussi Hellsten