9.11.2020 klo 13:02
Uutinen

Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry:n Yrittäjäillassa palkittiin paikallisia yrittäjiä 5.11.2020

Lounais-Helsingin paikallisyhdistys järjesti torstaina 5.11.2020 Yrittäjäilta-tapahtuman yhdessä Lauttasaaren seurakunnan kanssa. Tapahtumassa kuultiin Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherran Juha Rintamäen tervehdys, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtajan Anssi Kujalan katsaus yrittäjyyteen tänään ja huomenna sekä Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen puheenjohtajan Esko Valkealan esittelyä yhdistyksen toiminnasta. Ilta huipentui paikallisten yrittäjien palkitsemisiin. Onnittelut palkituille!

Vuoden 2020 lounaishelsinkiläinen yritys on lauttasaarelainen klassikkoravintola

Yritys on perustettu 2006. Yrityksen tulos on pysynyt positiivisena. Yritys on vaihtanut välillä omistajaa, mutta tunnetaan edelleen samalla tutulla nimellä. Yritys on ollut koko ajan Lauttasaaressa.

Ravintola-ala on ollut vaikeuksissa tämän koronan aikana ja joutunut sopeutumaan vallitsevaan poikkeustilanteeseen. Palkitussa ravintolassa on aina ollut iloinen ja ystävällinen palvelu, joka on jatkunut myös koronan aikana. Take-awayn aikana oli kaikki tarvittava hygienia heti valmiina ja sieltä tuntui turvalliselta noutaa lounasta. Koronakriisiin reagoitiin ja sopeuduttiin nopeasti.

Tämä sama hyvä ja ystävällinen palvelu on tietysti jatkunut Lauttasaaressa jo vuosia. Voi sanoa, että tämä ravintola saa vihdoinkin ansaitsemansa tunnustuksen.

Vuoden lounaishelsinkiläinen yritys 2020 on Lauttasaaresta Ravintola Persilja. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Refik Tosun ”Ismo”.

Vuoden 2020 lounaishelsinkiläinen yksinyrittäjä on kustannusalalta

Perinteistä printtimediaa pidetään haasteellisena toimialana, mutta tämä yksinyrittäjä on noin neljä vuotta sitten lähtenyt rohkeasti vetämään kustannustoimintaa. Nimi, jolla lehti tunnettiin noin kahdenkymmenen vuoden ajan. Yritys on perustettu 2006. Yrityksellä on ollut kannattavaa kasvua.

Nimenmuutoksen yhteydessä lehden jakelua muutettiin ja entisen alueen (Ruoholahti ja Jätkäsaari) lisäksi lehti jaetaan nyt myös Lauttasaaren, Eiran, Punavuoren, Ullanlinnan, Kampin alueelle ja osiin Töölöä.

Jo haastavalla toimialalla koronan tuotua lisähaasteita yritys on kuitenkin pystynyt tekemään hyvää tulosta. Lehti on monien Ruoholahti-Jätkäsaari alueen talouksien arvostama paikallinen media. Sen nelivärinen laadukas ulkoasu ilahduttaa ja on odotettu saapuvaksi kerran kuukaudessa alueen postilaatikoihin, myös yrityksiin.

Yrittäjä ansaitsee Lounais-Helsingin Yrittäjät vuoden 2020 yksinyrittäjäpalkinnon ei ainoastaan hänen alueella tekemänsä yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden lisäämisen ansiosta, vaan ansiokkaasta yritystoiminnasta yksinyrittäjänä.

Vuoden 2020 Lounais-Helsingin yksinyrittäjä on yrittäjä, joka julkaisee mm. Jätkäsaari-Ruoholahti-paikallislehteä ja hän on Rauno Hietanen, Sanatakomo Oy.

Kunniapuheenjohtajaksi valittiin pitkän linjan järjestövaikuttaja

Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry vuosikokous on viikko sitten kutsunut kunniapuheenjohtajaksi henkilön, joka on tehnyt pitkän ja merkittävän uran yrittäjäjärjestössä eri tasoilla Suomen Yrittäjissä, Helsingin Yrittäjissä sekä Lauttasaaren Yrittäjissä. Hänen yrityksensä on perustettu 1993. Yritys tekee markkinointitutkimusta.

Yrittäjäjärjestöissä hän on toiminut pitkään eri rooleissa. Hän on tehnyt pitkäjännitteistä työtä jäsenyrittäjien edunvalvonnassa sekä ollut kehittämässä jäsenpalveluita. Yrittäjät ovat olleet hänelle keskiössä. Hän on ollut muun muassa Lauttasaaren Yrittäjät ry:n jäsen vuodesta 2004 sekä paikallisyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2007–2017. Lisäksi hän on edustanut Helsingin Yrittäjät ry:n ja Suomen Yrittäjät ry:n hallituksen jäsenenä.

Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry:n kunniapuheenjohtaja on Kari Ehari, Reconos Ky.

Alla tunnelmakuvia tapahtumasta (1. kuvassa Juha Rintamäki, 2. Anssi Kujala ja 3. Esko Valkeala):

Uutisen pääkuvassa vasemmalta oikealle kunniapuheenjohtaja Kari Ehari, Reconos Ky, Rauno Hietanen, Sanatakomo Oy ja Refik Tosun ”Ismo”, Ravintola Persiljan/Yezda Catering Oy:n yrittäjä.

Kuvat: Esko Valkeala, Esa Laurila