7.5.2022 klo 21:01
Uutinen

Helsingin Yrittäjien Lounais-Helsingin hallitukseen jäseniä 2022 – Esa Laurila

Olen Esa Laurila ja yritykseni on Tausen Oy. Lounais-Helsingin Yrittäjien hallituksessa olen yksi tapahtumavastaavista. Tausen Oy on ompelukoneita sekä niiden lisätarvikkeita ja teollisuuden komponentteja maahantuova yritys.  Janomen ompelukoneiden maahantuojana olemme toimineet jo vuodesta 1997, jolloin yritys perustettiin jatkamaan perheyritystä sukupolvenvaihdoksessa. Tällöin vaimoni Anniina Laurila perusti Tausen Oy:n. Luotamme edelleen 100 vuotta täyttäneeseen Janomeen, sillä onhan Janome on ylivoimaisesti maailman suurin ompelukoneiden valmistaja. Viime aikoina olemme keskittyneet verkkokauppamme www.janome.fi kehittämiseen. Tulin ”taloon” monikansallisesta isosta yrityksestä 2002 ja toin valikoimaamme teollisuuden komponentit. Tällä hetkellä teollisuuspuolen päämerkkimme on italialainen Pizzato Electrica.  
Anniina siirtyi jo vuosia sitten muihin tehtäviin ja minä hoidan nykyään Tausen Oy:n kumpaakin puolta. 

Anniina oli jo aikanaan Lautasaaren Yrittäjien hallituksessa ja sitä kautta minäkin aloin osallistumaan aktiivisesti Yrittäjien tapahtumiin. Toiminta oli kiinnostavaa ja tapahtumat sopivasti työstä ja arjesta irrottavia. Kun siirtyi isosta organisaatiosta pieneen oli mukavaa huomata, että toisista Yrittäjistä löytyi uusi verkosto ja vertaistukea. Aloitin Lauttasaaren Yrittäjien hallituksessa 2017 ja siellä liikuntavastaavana.  Ehkäpä nimi jäi mieleen, kun jo sitä ennen olin osallistunut lähes kaikkiin tapahtumiin. 

Toki yrittäjillä on myös paljon hyödyllisiä asia painotteisia tapahtumia, joihin kannattaa tulla mukaan. Varmasti jokaiselle löytyy sopivia tapahtumia Yrittäjien kalenterista.  Tapahtumat voivat olla monelle pienyrittäjälle ja yksinyrittäjälle ”henkireikä ulkomaailmaan”.  Itselleni on ollut koko ajan itsestään selvää kuulua Yrittäjiin. Toimin muissakin luottamustehtävissä ja harrastuksista voi mainita muutamien jalkapallo ja futsal joukkueiden joukkueenjohtajana toimiminen (Espoon Palloseura ja Golden Futsal Team).   

esa.laurila@tausen.inet.fi 
www.janome.fi 
www.tausen.fi 
www.pizzato.fi