16.3.2022 klo 18:05
Uutinen

Helsingin Yrittäjien Lounais-Helsingin hallituksen jäseniä 2022 – Esko Valkeala

Esko Valkeala on LoHY:n hallituksen puheenjohtaja

Tässä Esko kertoo omin sanoin yrittäjäjärjestöön kuulumisestaan ja LoHY:n hallituksen puheenjohtajuudestaan.

Yrittäjäjärjestömme on kolmiportainen. Olemme kaikki Suomen Yrittäjät ry:n jäseniä, sitä kautta aluejärjestön Helsingin Yrittäjät ry:n jäseniä ja edelleen paikallisyhdistyksen Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry:n (LoHY) jäseniä. Helsingissä on 6 paikallisyhdistystä, joista Lounais-Helsinki on yksi.

Olen Lounais-Helsingin Yrittäjät hallituksen puheenjohtaja. Hallituksen sekä puheenjohtajan vastuiden lisäksi minulle tärkeitä ovat jäsenet, jäsen asiat, vaikuttaminen, oppilaitos ja seurakuntien yhteistyö. Tärkeää on myös järjestön toiminnan jatkuva kehittäminen.

Puheenjohtajana on menossa toinen 2-vuotinen kausi. Tätä ennen olin Lauttasaaren yrittäjät sekä sen jälkeen Lounais-Helsingin yrittäjät hallituksen jäsen useamman vuoden ajan.

Olen myös Helsingin Yrittäjät ry:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Suomen Yrittäjät ry:n valtuuston jäsen.

LoHY:ssä jäseniä on tällä hetkellä 572. Tavoite jäsenmääräksi vuodelle 2022 on 600 jäsentä. Postinumeroalueet missä toimimme ovat 00180, 00200 – 00220, 00250, 00340.

Pidän yrittäjäjärjestössä tärkeänä asiana jäsenenä olemista ja toimimista paikallisyhdistyksessä, aluejärjestössä sekä valtakunnan tasolla. Tavoitteeni on pyrkiä parantamaan jäsenten – yrittäjien arkea sekä vaikuttaminen yrittäjäjärjestössä sekä järjestön ulkopuolella.

Olen kansanedustajan sekä kaupungin valtuuston ryhmän puheenjohtajan nimikkoyrittäjä.

Pidän yrittäjäjärjestön jäsenyydessä tärkeänä mahdollisuutena verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Vaikka olen ollut vuosia järjestön toiminnassa mukana, lähes päivittäin koen ja opin jotain uutta. Sen mahdollistaa järjestön jäsenet, toimihenkilöt, luottamushenkilöt. Verkostoitumiset ovat mahdollistaneet keskustelut muiden yrittäjien kanssa ja niissä on luotu erilaisia yhteistyö mahdollisuuksia.

Yrittäjäjärjestön palvelut ovat minulle tärkeitä, joista esimerkkinä ovat lakipalvelut, koulutukset, tapahtumat, mentorointi, asiakirjapohjien käyttö ja paljon muita järjestön palveluja. Yrittäjäjärjestön tarjoamista koulutuksista ja tapahtumista olen saanut lisätietoutta omaan yrittäjyyteen.

Olen ollut yrittäjänä 20 vuotta. Päätoimisesti olen mukana partnerina ja yritysvalmentaja BusinessCoutsi.fi yrityksessä. Olen toiminut myös mentorina pitkälti yli 10 vuotta.

BusinessCoutsi on palvelu liiketoiminnan muutostilanteisiin. Palvelu yhdistää liiketoimintasovelluksen ja yritysvalmentajan onnistuneen liiketoimintamuutoksen läpiviemiseksi. Palvelun avulla yrittäjä saa selkeän kokonaiskuvan yrityksen nykytilasta sekä keinoista, joita kasvava ja menestyvä yritys tarvitsee. Palveluamme voi käyttää yksin tai yrityksesi ydintiimin kanssa, mutta tarvittaessa mukaan saa luotettavan ja kokeneen yrittäjän ja yritysvalmentajan avuksi suunnitelmien tekemiseen ja mahdollisuuksien arvioimiseen.

Esko Valkeala
BusinessCoutsi
Twitter @Coutsit
www.businesscoutsi.fi