Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi
Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen on ehdolla Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi
2.9.2022 klo 09:28
Uutinen

Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi

Suomen Yrittäjien liittokokous järjestetään 22.10.2022 Tampereella Valtakunnallisten yrittäjäpäivien yhteydessä. Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Mari Laaksonen on ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi. Hän toimii nykyisin valtuuston varapuheenjohtajana.

Mari Laaksonen on sanavalmis, rohkea ja itsensä likoon laittava sarjayrittäjä Helsingistä. Hän on yrittäjäuransa varrella kokenut niin yksinyrittäjyyden kuin kasvavan työnantajayrityksenkin haasteet ja mahdollisuudet.

Laaksonen aloitti yrittäjäuransa yksinyrittäjänä toiminimellä 23-vuotiaana vuonna 1999. Vuonna 2003 yritys muutettiin osakeyhtiöksi. Puhtauspalveluyritys CleanMarin Oy työllistää tänä päivänä noin 25 henkilöä. Lisäksi Laaksonen on yrittäjäkumppanina muutamassa muussa yrityksessä.

Yrittäjäjärjestön toimintaan Mari Laaksonen tuli mukaan vuonna 2009, jolloin hänet palkittiin Vuoden helsinkiläisenä nuorena yrittäjänä. Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston HYNY:n toiminta imaisi hänet mukaansa, ja vuonna 2013 aktiivinen nuori yrittäjä kutsuttiin Helsingin Yrittäjien Kanta-Helsingin paikallisyhdistyksen toimintaan. Hänet valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuonna 2014.

– Luotsaamani yhdistyksen aktiivinen toiminta ja vaikuttamistyö huomattiin ja voitimme Vuoden paikallisyhdistys -palkinnon vuonna 2017, Mari Laaksonen summaa yhtä järjestövuosiensa kohokohtaa.

Helsingin Yrittäjien puheenjohtajana Laaksonen on toiminut vuodesta 2018 lähtien. Hänen aikanaan aluejärjestön toiminnassa on korostettu hyvän tiimityön ja me-hengen merkitystä. Laaksonen on myös ollut aktiivinen edunvalvoja ja näkyvä vaikuttaja yrittäjyyden eri osa-alueiden edistämisessä.

Mari Laaksonen on toiminut aiemmin Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenenä ja viimeiset kaksi vuotta valtuuston varapuheenjohtajana osallistuen myös hallituksen kokouksiin. Laaksosella onkin erinomaiset edellytykset toimia uuden valtuuston puheenjohtajana hyödyntäen varapuheenjohtajuudesta saatua kokemusta ja kehittäen valtuuston toimintaa eteenpäin.

– Yrittäjäjärjestö merkitsee minulle mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnan ja yrittäjyyden kehitykseen osana isompaa kokonaisuutta. Menestyvä järjestö toimii saumattomalla yhteispelillä ja haastavina aikoina yhteistyön merkitys korostuu, painottaa Laaksonen.

Lisätiedot

Mari Laaksonen

Mari Laaksonen

Puheenjohtaja | Helsingin Yrittäjät
CleanMarin Oy
Tiina Oksala

Tiina Oksala

Toimitusjohtaja
Helsingin Yrittäjät

Kuvaaja: Jaana Tihtonen