15.9.2020 klo 10:18
Uutinen

Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajaksi

Suomen Yrittäjien liittokokous järjestetään 17.10.2020 Jyväskylässä. Kokouksessa valitaan keskusjärjestölle puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen on ehdolla valtuuston varapuheenjohtajan tehtävään.

Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Mari Laaksonen on ehdolla keskusjärjestön Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajaksi.

– Yrittäjäjärjestö merkitsee minulle mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen ja olla osana isompaa kokonaisuutta. Koronakevät on nostanut järjestön merkityksen laajasti esille ja meidän on jatkossakin tehtävä töitä, jotta yrittäjien ääni ja arki välittyvät päättäjille, Laaksonen toteaa.

Laaksonen on pitkän linjan aktiivi yrittäjäjärjestössä, jossa on toiminut eri rooleissa. Vuonna 2009 hänet palkittiin Vuoden helsinkiläisenä nuorena yrittäjänä. Samalla järjestö tuli kunnolla tutuksi ja erityisesti nuorten yrittäjien verkoston HYNY:n toiminta vei mukanaan.

Nuorten yrittäjien hallitustoiminnasta seuraava luonteva askel oli vaikuttaa paikallisesti yrittäjyyden teemoihin, ja vuonna 2013 Laaksonen valittiin Kanta-Helsingin Yrittäjien hallitukseen ja vuotta myöhemmin samaisen yhdistyksen puheenjohtajaksi.

– Luotsaamani yhdistyksen aktiivinen toiminta ja vaikuttamistyö huomattiin ja voitimme Vuoden paikallisyhdistys -palkinnon vuonna 2017, Laaksonen summaa yhtä järjestövuosiensa kohokohtaa.

Helsingin Yrittäjien puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2018 lähtien. Aluejärjestön hallituksessa hän on keskittynyt muun ohella yhtenäisen me-hengen ja sujuvan tiimityön luomiseen.

– Menestyvä järjestö toimii saumattomalla yhteispelillä. Haastavina aikoina tämä korostuu: kukaan ei tee mitään yksin, vain yhteistyöllä voi saada tuloksia aikaan.

Laaksonen aloitti yksinyrittäjänä toiminimellä 23-vuotiaana vuonna 1999 ja vuonna 2003 yritys vaihtoi yhtiömuotoa osakeyhtiöksi. CleanMarin Oy työllistää 25 henkilöä sekä alihankkijoita. Vuosien varrella Laaksonen on kokenut niin yksinyrittäjyyden kuin kasvavan työnantajayrityksenkin haasteet ja mahdollisuudet.

> Mari Laaksosen ehdokassivu
> Lisätietoja Suomen Yrittäjien liittokokouksesta, hallituksesta ja valtuustosta

Kuva: Jaana Tihtonen