23.11.2017 klo 19:11
Uutinen

Helsingin Yrittäjien puheenjohtajaksi nuori järjestökonkari

Mari Laaksonen (CleanMarin Oy) on Helsingin Yrittäjät ry:n uusi puheenjohtaja vuodelle 2018. Valinta tehtiin järjestön syyskokouksessa 23.11.2017 äänestyksellä, jossa toisena ehdokkaana oli Juhani Helin (FinnAV Oy). Laaksonen on vaikuttanut useiden vuosien ajan yrittäjäjärjestön toiminnan kautta yrittäjyyden edellytysten parantamiseen Helsingissä. Puheenjohtajana hän haluaa olla kehittämässä ketterää, helsinkiläisten yrittäjien näköistä järjestöä.

Helsingin Yrittäjien puheenjohtajaksi valittu Mari Laaksonen on toiminut vuosien aikana yrittäjäjärjestön erilaisissa luottamustehtävissä. 42-vuotiaan yrittäjän luottamushenkilötyö alkoi vuonna 2010 Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien hallituksessa. Työ on jatkunut Kanta-Helsingin Yrittäjät -paikallisyhdistyksen hallitustyön ja puheenjohtajuuden (2014- ) kautta Helsingin Yrittäjien hallitukseen (2013- ) ja valtakunnallisen vaikuttamistyön pariin keskusjärjestön Suomen Yrittäjien hallitukseen (2014-2016).

Pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta muun muassa paikallisyhdistystasolla: Laaksosen johtama Kanta-Helsingin Yrittäjien tiimi voitti vuonna 2016 Suomen Yrittäjien jakaman Vuoden paikallisyhdistys -palkinnon.

Työllistäminen on Helsingin Yrittäjien tuoreelle puheenjohtajalle tärkeä teema, ja hän on vaikuttanut muun muassa yli 55-vuotiaiden työllistymiseen panostavan XL-Knowhow-hankkeen ohjausryhmässä.

Siivousalan yrittäjän sydäntä lähellä on myös ollut sujuva liikenne ja pysäköinti Helsingissä. Kannanotoissa ja keskusteluissa kaupungin asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa Laaksonen on tuonut esiin esimerkkejä liikkuvaa palvelutyötä harjoittavan yrityksensä arjesta.

Yhteistyön voimalla yrittäjäjärjestö 2.0 ja maailman toimivin kaupunki

Mari Laaksoselle on kertynyt laaja kokemus yrittäjäjärjestön toiminnasta niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisella tasolla. Uudessa roolissaan hän tähtää järjestön sisäisen yhteistyön tiivistämiseen, erityisesti Helsingin Yrittäjien yhdeksän paikallisyhdistyksen ja kolmen verkoston parissa.

– Pääkaupunkimme kehittyy ja kasvaa – yrittäjäjärjestönä elämme muutoksessa mukana huomioiden rakenteilla olevat uudet asuinalueet ja yrityskeskittymät. Tässä eri kaupunginosissa toimivilla paikallisyhdistyksillä ja paikallisilla yrittäjillä on tärkeä rooli, Laaksonen toteaa.

Helsingin Yrittäjien toiminnassa vaikuttaa yli 100 vapaaehtoisen luottamushenkilön verkosto. Laaksonen haluaisi nostaa tästä monimuotoisesta yrittäjien joukosta osaamista ja tietotaitoa vielä vahvemmin esille ja järjestön käyttöön.

Uusi puheenjohtaja odottaa innolla yhteistyön jatkamista kaupunginvaltuutettujen ja päättäjien kanssa Helsingin kaupunkistrategiassa määritellyn tavoitteen eteen tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki.

Intohimona yrittäjyys

Mari Laaksosen CleanMarin Oy:n tarina alkoi vuonna 2003 ja yritys on kasvanut työllistämään nyt 20 henkeä. Yrittäjäksi Laaksonen päätyi omien sanojensa mukaan vähän vahingossa.

– Ystäväpiirissäni on paljon yrittäjähenkeä, tämän kautta olen nähnyt mitä yrittäjyys todellisuudessa on. Vaikeinta on, ettei koskaan voi elää vain tätä hetkeä. Aina on pohdittava, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Yrittäminen on kuitenkin opettanut minulle rohkeutta ja olla olemaan pelkäämättä. Yrittäjän on rohkeasti kuunneltava itseään ja tehtävä valintoja sen mukaan, Laaksonen summaa.

Vuonna 2009 Mari Laaksonen sai tunnustusta työstään Yritystä Stadiin! -tapahtumassa Vuoden 2009 helsinkiläisenä nuorena yrittäjänä.

– Minulle yrittäjyys on ennen kaikkea vapautta. Vapautta tehdä omia valintoja, asioita omalla tavalla ja intohimoisesti sitä, mitä haluan. Ottaa vastuuta ja tehdä tuloksellisesti! Yrittäjyys on tahtolaji, joka edellyttää luonnetta, asennetta ja tahtoa. Tahtoa tehdä sydämellä asioita, joita rakastaa.

Tulevalla puheenjohtajakaudellaan Laaksonen toivoo tapaavansa paljon jäsenyrittäjiä, ja toivoo helsinkiläisten yrittäjien olevan rohkeasti häneen yhteydessä yrittäjyyteen liittyvissä aiheissa.

Helsingin Yrittäjät ry:n hallituksen kokoonpano ja varapuheenjohtajat vuodelle 2018 julkaistaan pian kotisivuillamme.

Lisätiedot:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala@yrittajat.fi

Mari Laaksonen, toimitusjohtaja, CleanMarin Oy, p. 040 578 0189, mari.laaksonen@cleanmarin.fi

Kuva: Jaana Tihtonen