HMD Global on panostanut laitteiden korjattavuuteen.
HMD Global on panostanut laitteiden korjattavuuteen.
29.6.2023 klo 09:36
Uutinen

HMD Global esitteli Nokia-puhelimen, jonka osia voi vaihtaa itse

Nokia-puhelimista tunnettu suomalainen HMD Global kertoo satsanneensa älypuhelinten kestävyyden testaamiseen.

HMD Globalin julkistama Nokia G42 5G -älypuhelin eroaa markkinoilla olevista kilpailijoistaan sillä, että laitteen voi tarvittaessa korjata itse.

Heinäkuun alussa myyntiin tuleva puhelin on jatkoa aikaisemmin esitellylle Nokia G22:lle, sillä molemmat laitteet on suunniteltu korjattaviksi omin käsin. Laitteen akku, näyttö ja latausportti voidaan vaihtaa tarvikeosilla. HMD Global lupaa, että komponentteja on tarjolla viiden vuoden ajan puhelimen myynnin aloittamisesta.

Kolmannes vaihtaa puhelimen kolmen vuoden välein

Älypuhelinvalmistajat ovat pyrkineet eri tavoin pidentämään laitteiden käyttöikää. Alkuvuodesta julkaistun kiinalaisen OnePlus-valmistajan tekemän tutkimuksen mukaan 37 prosenttia suomalaisista käyttäjistä kertoo vaihtavansa puhelimen uuteen kahden vuoden välein, kolmannes kolmen vuoden välein. Yleisin syy vaihtoon oli tutkimuksen mukaan huono akku.

HMD Global kertoo panostaneensa viime aikoina laitteiden kestävyyden testaamiseen. Uusimman G42 5G -puhelimen testeihin on sisältynyt tuplasti pudotuksia tavalliseen verrattuna. Testeihin on tuotu myös kokonaan uusi elementti, puristustestaus. Ekologisuutta on pyritty lisäämään kierrätysmateriaalien käytöllä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen