– Uskon, että yksi syy, miksi Hoiwa on kasvanut niin nopeasti, on se, että meiltä puuttuu ennakkoluulo kokonaan, Fadumo Ali sanoo. Kuva: Johanna Erjonsalo
25.8.2022 klo 07:00
Uutinen

Hoiwa haki sijoituskierroksella muutakin kuin rahaa – ”Meitä on yritetty ostaa monta kertaa”

Espoolainen Hoiwa kasvaa kahden miljoonan euron sijoituksen turvin kotimaassa ja ulkomailla.

Espoolainen Hoiwa kasvaa vauhdilla. Uutta kasvuvauhtia yritys sai kesäkuussa, jolloin kaksi sijoittajaa lähti siemenrahoittajiksi Hoiwaan. Kahden miljoonan euron sijoituksen turvin Hoiwa aikoo kasvaa kotimaassa ensin Tampereelle ja kansainvälisesti Keski-Eurooppaan, Saksaan.

Hoitajien määräkin moninkertaistuu. Yrityksen palkkalistoilla on nykyään noin 3 000 hoitajaa, mutta seuraavaan, maaliskuussa alkavaan, tilikauteen mennessä hoitajia on suunnitelmien mukaan 10 000.

Lue lisää Hoiwa keräsi siemenrahoituksen, laajenee kansainvälisesti ja houkuttelee hoitajia ulkomailta – Tavoitteena kolminkertaistaa hoitajien määrä sekä tuplata liikevaihto

– Ensi kuussa alamme tuoda hoitajia Virosta, mutta laajemmat rekrytoinnit Suomeen tehdään varmasti Aasian maista, yrityksen perustaja Fadumo Ali kertoo.

Kosiskelijoita riittää

Sijoittajia ovat Nordia Management Oy ja Trado Capital Oy. Kosiskelijoita on ollut muitakin.

– Meitä on yritetty ostaakin monta kertaa. Valitsimme nämä sijoittajat, koska emme halunneet vain rahaa. He tulevat tekemään aktiivista hallitustyötä, auttavat kasvussa ja verkostoituvat. Heillä on myös samat arvot ja ajatukset, Ali sanoo.

Keski-Euroopassa Hoiwa perustaa tytäryhtiön ja siellä työntekijä analysoi kilpailutilanteen. Lokakuussa on tarkoitus lanseerata Hoiwan palvelut Saksaan.

Hoiwa aikoo näkyä Suomessakin enemmän.

– Panostamme teknologiaan- ja hyvään, työntekijälähtöiseen johtamiseen. Hoiwa näkyy enemmän yhteiskunnallisella tasolla ja keskusteluissa. Olemme mukana pohtimassa, miten voimme auttaa muitakin meidän tavalla, Ali kertoo.