Fadumo Alin perustama Hoiwa on saanut rahoitusta kasvuun. Kuva: Johanna Erjonsalo
15.8.2022 klo 12:39
Uutinen

Hoiwa keräsi siemenrahoituksen, laajenee kansainvälisesti ja houkuttelee hoitajia ulkomailta – Tavoitteena kolminkertaistaa hoitajien määrä sekä tuplata liikevaihto

Kahden miljoonan euron siemenrahoitus siivittää Fadumo Alin perustaman Hoiwan kasvua ja kansainvälistymistä.

Espoolaisen Fadumo Alin perustama Hoiwa Oy on kerännyt kahden miljoonan euron siemenrahoituksen Nordia Management Oy:ltä ja Trado Capital Oy:ltä.

Hoiwa on sotealan yritys, joka kehittää alustaa, jonka kautta se välittää hoitajia eri sairaanhoidon ja terveydenhoitoalan yksiköihin.

Kerätyn rahoituksen turvin Hoiwa aikoo kasvattaa välitettävien hoitajien määrää tuomalla heitä ulkomailta Suomeen sekä ottaa kansainvälistymisaskeleita Keski-Euroopan markkinoilla.

Hoiwan listoilla on nykyään noin 3 000 lähi-, terveyden- ja sairaanhoitajaa, jotka tekevät välitettäviä vuoroja julkiselle ja yksityiselle sektorille. Rahoituksen turvin yritys pyrkii nostamaan hoitajien määrän jopa 10 000 vielä tämän vuoden aikana.

Hoiwan liikevaihto oli vuonna 2021 yli neljä miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevaihtotavoite on 9 miljoonaa euroa.

Yritys on laajentunut Suomessa pääkaupunkiseudulta Tampereelle ja Keski-Euroopassa Saksaan.

Lue myös

Fadumo Ali perusti kaksi vuotta sitten sote-yrityksen ja pyörittää nyt miljoonabisnestä – ”Kaikilla on mahdollisuus unelmoida, yrittää ja onnistua”

Aluksi kukaan ei uskonut Fadumo Alin liikeideaan – ”Äiti neuvoi, että tee ensin itsellesi jotain ja auta sitten muita”

Sote-alan tuore yrittäjä Fadumo Ali taklaa ennakkoluuloja ja haluaa kehittää hoitajien työolosuhteita – ”Minua ei saa halpatyövoimaksi”

Toimitus
Toimitus