22.7.2017 klo 08:20
Uutinen

Holjat on suomen söpöin festari

Holjat, tuo hyvän mielen kaupunkifestari, järjestetään Forssan kauppatorilla 3.–5.8.2017. Perinteitään kunnioittava kolmipäiväinen festivaali kerää juhlakansan yhteen läheltä ja kaukaa.

Holjat -festivaalien taiteellinen johtaja Kalle Lahtinen kuvaa tunnelmia pari viikkoa ennen tapahtumaa leppoisiksi. Markkinatiimi hoitaa tehtävänsä rutiinilla, mutta aina kuitenkin uutta etsien.

– Holjiin on vielä hyvin aikaa, mutta apua, nehän on ihan kohta, hän tiivistää tunnelmia.

Lipunmyynti on Lahtisen mukaan käynyt normaalia tahtia. Viime vuotiseen tapaan Holjille voi nyt ostaa liput ennakoon Tiketti.fin kautta. Lahtisen mukaan pyrkimys on totuttaa väki ostamaan lippunsa etukäteen, mutta myös saada festivaaleille vieraita kauempaa. Ennakkoon ostamiseen houkutellaan edullisemmalla lipun hinnalla.

– Aikaisemmin, kun lipunmyynti oli pelkästään tapahtuman aikana Forssassa, ei tänne oikein muualta väkeä eksynytkään. Nyt on paljon sosiaalisessa mediassa tullut sellaisia kommentteja, että en ole ikinä käynyt, pitäisiköhän nyt tulla. Se on todella hyvä, sillä vakiokävijät ovat tärkeitä, mutta ensikertalaiset ovat enemmän kuin tervetulleita, Lahtinen sanoo.

– Sehän olisi ihannetilanne, että voisimme jo keväällä Ruisrockin tapaan ilmoittaa, että festivaali on loppuunmyyty. Sitähän voi aina tavoitella, hän jatkaa.

Uusi ilmiö on kävijämäärän lisääntyminen festivaalin sivustolla. Nettisivustoa on uudistettu, sieltä löytyy muun muassa festivaalin infopaketti sekä englanninkielinen tietopaketti.

Holja on murresana, joka tarkoittaa hauskaa, lupsakkaa, huoletonta ja hyvällä tavalla outoa. Holjilla koko perhe pääsee hurvittelemaan huvipuistolaitteiden kyydissä sekä nauttimaan kotimaisista huippuartisteista. Yli 40 vuotta keikkalavoja kiertäneen Vicky Rostin mukaan Holjat on Suomen söpöin festivaali.

Söpöjä ovat myös Holjien esiintyjät. Torstaina juhlakansaa viihdyttävät lumoava Elli Lukander, lähes Holjiakin söpömpi Benjamin sekä energinen JVG. Perjantaina lavalle nousevat Ellinoora, Kaseva, Lauri Tähkä ja Mikael Gabriel. Lauantaina festivaalien musiikista vastaavat Suvi Teräsniska, Taiska, Tuure Kilpeläinen ja Jean S.

Kotimaisten artistien lisäksi Divet Show by Marko Vainio tuo lavalle kymmenittäin muita tunnettuja julkkiksia. Lauantaina lapsiperheitä viihdyttää Maltti ja Valtti. Tivoli Seiterän huvipuistoalueelta löytyy huimaa puuhaa ja makean huumaa jokaisen festarikävijän makuun. Päivällä torialueelle on vapaa pääsy. Aikuisten omaa iltaa vietetään lauantaina 5.8. jolloin koko festarialueella on ikärajoitus K-18 klo 18 lähtien.

Holjat Festivaalin nettisivulle pääset tästä >>

Hämeen Yritysviestintä, Susanna Mattila
toimitus@hameenyrityssanomat.fi