22.2.2023 klo 13:56
Uutinen

Human Sense Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on HR-konsultti Nina Varjas.

Yrittäjän nimi?

Nina Varjas

Yrittäjänä vuodesta?

2013

Yhteystiedot

👉 www.humansense.fi
📧 nina.varjas@humansense.fi
📞 050 5319 430

Yrityksen toimiala?

Liikkeenjohdon konsultointi, HR-toimintojen ulkoistus- ja konsultointipalvelut, HR as a Service

Yrityksen tarina/historia?

Olen työskennellyt koko työurani HR-tehtävissä ja yhdessä vaiheessa myös HR-konsulttiyrityksessä, jossa toimin eri asiakkailla in-house HR-rooleissa. Konsulttina toimiessani ajatus omasta yrityksestä alkoi kehittyä ja se hautui muutaman vuoden ajan.

Tyttäreni täyttäessä 10 vuotta elämäntilanne tuntui sopivalta siihen, että voisin kokeilla siipiä yrittäjänä. Yksi toimeksianto oli jo valmiiksi tiedossa, joten alkuvaihe oli siinä mielessä riskitön, että jonkunlaista liikevaihtoa oli heti näköpiirissä. Siitä yrittäjämatkani onkin jatkunut 10 vuoden ajan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tyypillisimmissä toimeksiannoissani toimin pienten tai keskisuurten yritysten in-house HR-päällikkönä kokonaisvastuullisessa roolissa 2-3 päivänä viikossa. Työstän myös erilaisia HR-projekteja ja interim-toimeksiantoja. Teen pääsääntöisesti töitä asiakkaitteni toimitiloissa ja monesti minut koetaan melko lailla asiakasyrityksen omaksi työntekijäksi.

Työstän HR-asioita laidasta laitaan ja yleensä tehtäväkenttääni kuuluu mm. strategista henkilöstösuunnittelua ja osaamisen kehittämistä, rekrytointeja ja perehdytysprosessin koordinointia, palkanlaskennan ja työterveyshuollon hallinnointia sekä erilaisia työsuhteen elinkaareen kuuluvia asioita. Lähes kaikissa toimeksiannoissani tärkeimpiä tehtäviäni ovat esihenkilötoiminnan tukeminen sekä työntekijäkokemuksen kehittäminen yhteistyössä yritysjohdon ja esihenkilöiden kanssa.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Olen tehnyt toimeksiantoja eri toimialoilla ja monen asiakasyrityksen kanssa yhteistyö on jatkunut useamman vuoden ajan. Tyypillisesti pystyn hoitamaan kahta in-house HR-päällikkötoimeksiantoa samanaikaisesti. Sitoudun vahvasti jokaiseen asiakasyritykseeni ja haluan varmistaa, että tekemisen laatu säilyy hyvänä.

Pyrin myös pitämään toimintani mahdollisimman joustavana niin, että palvelukokonaisuus on skaalattavissa asiakasyritysteni tarpeen ja tilanteen mukaan. Näiden syiden takia välillä on pakko osata sanoa ei uusille toimeksiannoille, vaikka innostunkin helposti uusista mahdollisuuksista. Oman yritykseni kasvattaminen ei ole kuitenkaan suunnitelmissa, vaan aion jatkaa yksinyrittäjänä. Uskon vahvasti yhdessä tekemisen voimaan sekä asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden kanssa.

Haluan antaa oman panokseni paremman työelämän rakentamiseen.

Nina Varjas, Human Sense Oy

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Minulla ei ollut juurikaan ennakkokäsityksiä yrittäjyydestä. Myyminen ja työmäärän epävarmuus hieman huolestuttivat yritystä perustaessa. Onneksi liiketoiminnan kustannukset asiantuntijapalveluissa ovat kohtalaisen matalat ja hyvin ennakoitavissa.

Olen kiitollinen, että toimeksiantoni ovat olleet pitkiä ja liiketoiminta on säilynyt melko tasaisena vuodesta toiseen. Välillä olen halunnut tehdä enemmän töitä ja toisinaan taas keskittyä vahvemmin muihin elämän osa-alueisiin. Vaikka teenkin töitä asiakkaiden ehdoilla, niin nautin kuitenkin tietynlaisesta yrittäjän vapaudesta. Olen ollut erittäin tyytyväinen, että uskalsin ryhtyä yrittäjäksi.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >