29.4.2019 klo 08:34
Uutinen

Huomio yksinyrittäjien yhteiskunnalliseen merkitykseen – valtakunnallinen palkinto ensimmäistä kertaa jakoon

Suomen Yrittäjät valitsee nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon saajan. Palkinto jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa lokakuussa.

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia.

– Haluamme korostaa palkinnolla yksinyrittäjyyden merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta, Mika Hämeenniemi Suomen Yrittäjistä sanoo.

Pirkanmaa edelläkävijänä yksinyrittäjien palkitsemisessa

Suomen Yrittäjien aluejärjestö Pirkanmaan Yrittäjät on jo pitkään halunnut nostaa yksinyrittäjien arvostusta.

– Yksinyrittäjillä on valtava yhteiskunnallinen vaikutus – onhan Suomessa kaikkiaan 170 000 yksinyrittäjää, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen muistuttaa.

Arvostuksen lisäksi yksinyrittäjät tarvitsevat myös tukea. Kun työllistämisen esteitä madalletaan, pystyy yhä useampi yksinyrittäjä palkkaamaan lisäkäsiä.

– Toisen henkilön työllistäminen näkyy positiivisesti työllisyystilastoissa, mutta edistää myös yrittäjän jaksamista ja hyvinvointia. Kaikkea ei enää tarvitse tehdä yksin ja aikaa jää yrityksen edelleen kehittämiselle, Vuorinen selventää.

Osoituksena yksinyrittäjien ansaitsemasta arvostuksesta Pirkanmaan Yrittäjät palkitsi viime vuonna maakunnallisena Vuoden yrittäjänä ikaalislaisen yksinyrittäjän, kirjakauppias Satu Holman.

Näin valinta etenee

Palkittavien ehdottaminen alkaa maanantaina 29.4. ja kestää 17.6. saakka. Tämän jälkeen Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmästä koostuva raati käsittelee hakemukset. Lopullisen päätöksen palkittavien määrästä ja valinnasta tekee Valtakunnallinen yrittäjäpalkintolautakunta.

Ketä voi ehdottaa?

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittajaksi voi ehdottaa yrittäjää, joka täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi vuotta.
  • Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.
  • Yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin ottaa oppia.
  • Yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen/innovatiivinen.
  • Yrittäjä on yrittäjäjärjestön jäsen.

Palkittavaa voi ehdottaa täällä >>