12.3.2019 klo 13:44
Uutinen

Hyödynnätkö sosiaalista mediaa rekrytoinnissa? Osallistu maksuttomaan Somessa rekrytoinnin ABC –webinaariin

Sosiaalisen median kanavien avulla hyvät työntekijät voi löytää entistä nopeammin ja helpommin. Maksuttomassa Somessa rekrytoinnin ABC -webinaarissa saat tietoa ja kuulet kokemuksia sosiaalisen median haltuunotosta rekrytoinnissa.

Myös passiiviset työnhakijat, ne, jotka mahdollisesti ovat vaihtamassa työpaikkaa, on mahdollista löytää näiden kanavien kautta. Sosiaalisissa kanavissa korostuvat liikkuvan kuvan ja visuaalisuuden merkitys, näiden avulla yrityksen on mahdollista lisätä näkyvyyttä ja luoda itselleen hyvä työnantajanmielikuva sekä herättää työnhakijan mielenkiinto.

Somessa rekrytoinnin ABC – webinaari

Asiantuntijana webinaarissa on Jari Laakso Avalon Oy:stä. Laakso on toinen Valleys Brosin omistajaveljeksistä. He ovat toimineet digitalisaation aallonharjalla jo 25 vuoden ajan kehittäen samalla omien yritystensä kuten Avalon Oy:n toimintoja. Heillä on vahvat näytöt digimarkkinoinnista ja yritysten toimintojen automatisoinnista.

– Some-kanavien haltuunotossa on tärkeintä aloittamispäätöksen tekeminen. Tämän jälkeen on yritykselle tarjolla paljon ilmaista tietoa ja maksullisia palveluja some-kanavien haltuunottoon osana rekrytointia, Laakso vinkkaa.

Toisena puhujana webinaarissa on kemiläisen Mainostalo Teipparin yrittäjä Sakari Laukkanen. Hänen yritys on tarjonnut palveluita ja ratkaisuja yhtenäisen ja vahvan yrityskuvan rakentamiseen sekä opastamiseen jo vuodesta 1978. Laukkanen kertoo kokemuksistaan some-kanavien käytöstä rekrytoinnissa omassa yrityksessään. Hän tuo esille muun muassa näkökulmia, miten hän on aloittanut somen käytön rekrytoinnissa ja onko somen käytöstä ollut hyötyä rekrytoinnissa.

Some-kanavien merkitys rekrytoinnissa on kasvanut

Kiinnostavimmat suuntaukset rekrytoinnin alueella ovat tutkimuksen mukaan tekoälyn lisääntyminen, työnantajanmielikuvan rakentaminen ja passiivisten työnhakijoiden tavoittaminen sosiaalisen median kanavissa. Duunitori Oy on selvittänyt rekrytoinnin nykytilaa ja Suomessa vallalla olevia trendejä. Tämän kansallisen rekrytointitutkimuksen mukaan some-kanavien merkitys rekrytoinnissa on kasvanut. Tuloksissa korostuivat LinkedInin ja Facebookin maksuttoman näkyvyyden merkitys.

Tutkimuksen tuloksista myös selviää, että kalliimman printti-ilmoittelun käyttö on vähentynyt tasaisesti viimeisen kuuden vuoden aikana. Sosiaalisen median kanavia voidaan käyttää myös hyvän työnantajamielikuvan luomiseen. Tutkimuksen vastaajista 94 prosenttia piti ratkaisevan tärkeänä onnistuneen rekrytoinnin kannalta hyvää työnantajamielikuvaa.

Kohdataan somessa

Lapin ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijat järjestävät pk-yrityksille ilmaisen webinaarin. Webinaari toteutetaan digitaalisesti internetin välityksellä. Näin ollen se ei ole sidottu paikkaan eikä aikaan, vaan voit osallistua siihen, vaikka omalta kotisohvaltasi. Osallistuminen ei vaadi ohjelman lataamista koneellesi vaan toimii ns. selaimen kautta. Webinaarin aikana on mahdollisuus keskustella lyhyesti puhujien kanssa joko mikrofonin kautta ääneen tai kirjoittamalla chattiin. Pk-yrittäjän kannalta webinaariin osallistuminen on helppoa ja joustavaa.

Webinaariin ilmoittaudutaan Tule mukaan Someta Duuniin -tapahtumaan! – sivuston kautta. Ilmoittautumislinkin löydät sivun alaosasta. Ilmoittautumisessa valitse rooliksi Työnantaja ja seuraavalla sivulla valitse alueista Lappi, jolloin Lapin alueen pk-yrityksille tarkoitettu webinaari ilmestyy valittavaksi tapahtumalistaan.

Webinaarin toimeksiantajana on Someta Duuniin – hanke ja hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu. Muita hankeen osapuolia ovat Lapin ammattikorkeakoulun lisäksi Laurea ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen Yliopisto. Hanke saa EU-rahoitusta. Yksi hankeen tavoitteista on luoda mahdollisuuksia työnantajien ja korkeakoulutettujen kohtaamiseen digitaalisissa ympäristöissä ja työmarkkinoilla. Webinaarissa on mukana myös opiskelijoita, koska he ovat tulevia työnantajia tai työnantajan edustajia.

Somessa rekrytoinnin ABC -webinaari
Paikka ja aika Verkossa 25.4. klo 18.00
Hinta Maksuton
Ilmoittaudu Tästä!