13.7.2022 klo 21:39
Uutinen

Hyvätuuliset Pudasjärven markkinat järjestettiin 39. kerran

Teksti: Heimo Turunen

Pudasjärvellä oli pe-la 8.-9.7. yrittäjäyhdistyksen järjestämät markkinat, jotka parin vuoden tauon jälkeen olivat jo 39. kerran. Ilmat suosivat tapahtumaa. Ainoastaan lauantaina puolen päivän aikoihin oli parin tunnin aikana sadekuuroja. Myyjiä oli noin 70 eri puolilta maata ja heiltä tuli myönteistä palautetta eli kauppa oli käynyt hyvin.

Ohjelmaa oli koko kahden päivän ajan. Pudasjärven Merkkihenkilönä 2022 palkittiin yritysneuvoja Auvo Turpeinen. Perjantaina esiintyi aamupäivällä muusikko Valto Savolainen Muhokselta kahdessakin eri persoonassa. Erityisesti lasten ohjelma Pressan Katti valloitti lapset ja aikuisetkin. Iltapäivällä esiintyi Armi Tenkula&Afrikan tähti. Lauantaina musiikista vastasivat Duo Marko Yisirkka ja Markus Junttila Oulusta ja pudasjärveläinen Vauhko Varsa.

Puhujina olivat paikallisten tervehdysten lisäksi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen, kansanedustaja Juha Pylväs ja PPY:n puheenjohtaja Jussi Riikonen. Juontajana toimi päätoimittaja Martta Oinas-Panuma.

Pudasjärven Yrittäjien markkina-arvat 3000 kpl menivät kaikki kaupaksi. Hirsisen aitan voitti pudasjärveläislähtöinen Seppo Timonen Oulusta, soutuveneen Riitta Korteniemi Taipaleenharjulta ja sähköpolkupyörän Eino Piittisjärvi Sarakylästä. Voittojen arvo oli reilut 5500 euroa.

Markkinoiden järjestäminen perustuu paljolti talkootyöhön, jossa oli mukana mukavasti yrittäjiä ja heidän lähipiiriä. Heille vielä kiitos siitä. Kiitos myös kaupungille, markkinamyyjille ja yleisölle. Ensi kesänä tavataan 40v juhlamarkkinoilla!