10.5.2021 klo 07:30
Uutinen

Hyviä Ruokapuheita: Ile Niininen

Kaihdin Pukkila Oy on Tampereen keskustan ainoa kaihdin- ja markiisiliike. Se on palvellut asiakkaita jo yli 30 vuotta. Yrityksen päätoimialana ovat paitsi kaikki aurinkosuojaukseen, myös kotimaiset liukuovet ja kaapistot. Keskustaliike työllistää yrittäjän lisäksi kaksi myymälänhoitajaa sekä kaksi asentajaa. Vieraamme Ile Niininen palkittiin vastikään Yrittäjäristin Timanttiristillä eli yrittäjyydestä, joka on kestänyt yli 30 vuotta.

Stadista Tampereelle

Ile muutti Tampereelle jo 1970-luvulla kun hänen isänsä tuli vetämään Paragon Oy:n aluekonttoria. Yrityselämän lisäksi Tampereelta tutuksi on tullut myös järjestömaailma. Vieraamme on toiminut aktiivisesti mm. Tampereen Nuorkauppakamarissa ja Round Table-järjestössä. Viimeksi mainitussa hän toimi myös järjestön koko Suomen presidenttinä vuodet 1995–96.

Kokkihommat mieluista puuhaa

Ile Niininen kertoo tekevänsä mielellään perusruokia ja helppoja ruokalajeja, kuten blinejä. Ruoan valmistaminen alkaa hänellä siitä kun viinipullo aukeaa. Uusimpana harjoitteluvälineenä keittiöön on hankittu kovasti kehuja kerännyt Airfryer-ilmafriteerauskeitin. Mieluisinta ruokaa vieraalle ovat kalat, naudan filepihvit, lasagne ja äyriäiset ja näiden kanssa hyvä viini.

Vieraamme kertoo, että mieluusti ruokailisi tamperelaisissa ravintoloissa useamminkin, mutta viinien ystävänä ravintoloiden korkeat viinin hinnat närästävät. Viimeksi hän muistaa ruokailleensa ravintola Tiiliholvissa. Lounasravintoloista Ilelle mieleinen on hänen oman liikkeensä vastapäätä sijaitseva Henriks. Sinne tämänkin jutun lounastapaaminen oli sovittu, mutta Marinin hallitus teki päätöksen, joka esti aikeemme.

Korona ei suuremmin häirinnyt liiketoimintaa

Vieraamme mielestä heidän liiketoiminnassa korona ei ole aiheuttanut oleellista muutosta, ainakaan pidemmällä aikajänteellä.

– Toisaalta erilaiset kodin remontit ovat jopa saattaneet hieman lisätä kysyntää. Tosin Tampereella rakennetaan paljon, ja tästä syystä kysyntää on liikkeen tarjoamille asiakaskohtaisille ratkaisuille, yrittäjä pohtii. Kaihdin Pukkilan päätuotteita ovat peruskaihtimien lisäksi sisustus- ja pimennyskaihtimet, parvekekaihtimet ja liukuovet. Omakotitaloihin myymme markiiseja ja screenkaihtimia.

– Viime vuosina moottoroitujen kaihtimen kysyntä on kasvanut, kertoo vieraamme.

Nopeat vastaukset

Etätapaamisemme nopeat vastaukset annettiin tällä kertaa ilman Henriksin herkullista jälkiruokaa ja kahvia.

Ärsyttää –Vihervasemmistohallitus ja ammattiliittojen yrittäjävastainen toiminta.

Yrittäjyys – Perushyvinvoinnin ja toimivan yhteiskunnan perusta.

Mieluisin vuodenaika – kevät.

Lomakohde – Viimeksi ennen koronaa Kapkaupunki ja Etelä-Afrikka. Lomaa pidetään hiljaisimpaan aikaan eli alkuvuodesta paikoissa missä on kesä.

Lempiurheilulaji – Tennis. Olen muun muassa käynyt katsomassa kaikki neljä Grand Slamia paikan päällä ja osan useampaan kertaan.

_______________________________________________________________________________________

KUKA?

LOUNASVIERAS: Toimitusjohtaja Ile Niininen, Kaihdin Pukkila Oy

ASUU: Tuulensuun talossa Tampereen keskustassa

PERHE: Aviovaimo ja kaksi aikuista lasta

HARRASTUKSET: Perusliikkuminen, mieskuorolaulu.

Teksti ja kuva: Kari Tolonen

Kari Tolonen, järjestöneuvos ja Chaine des Rotisseurs -järjestön Officier-jäsen, kutsuu kuukausittain ruokavieraan tutustumaan pirkanmaalaisen ravintolan ruokatarjontaan.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 6.4.2021