YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Hyviä Ruokapuheita: Janne Kangaskokko
Yhteinen ruokahetki tärkeä
Koska tilanne sen soi, lounasjuttu päästään tekemään ilahduttavasti aivan oikeassa ravintolassa ja aivan oikeasti kasvotusten. Valmentajan Janne Kangaskokon valinta lounaspaikaksi oli ravintola Pepper Nokialla, hänen kotikaupungissaan. Vieraamme tykkää kokkailusta, ja päivittäinen yhteinen ruokailu on perheelle tärkeää. Luotsille ehdottomasti mieluisinta ruoanlaittopuuhaa on grillaus. Pepperin listalta Janne valitsi lounaaksi vuohenjuusto-broileria eli siis pariloitua broilerinrintaa, vuohenjuustoa ja vaahterasiirappia. Lisukkeena perunaröstiä, kauden kasvista ja punaviinikastiketta.
LOUNASVIERAANA VALEPAN päävalmentaja Janne Kangaskokko.
Mestaruusjoukkueen resepti
Päävalmentaja pitää joukkueen menestymisen peruslähtökohtana sitä, että saadaan kasaan oikeantyyppiset pelaajat, joilla on korkea motivaatio.
– Tämä tarkoittaa ammatillista asennetta harjoitteluun. Joukkueen ilmapiirin ja hengen tulee olla sellainen ettei ”puristeta mailaa” liikaa, valmentaja tiivistää ja lisää, että hänen mielestään VaLePassa on ollut sopiva sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajaa.
– Esimerkiksi passari Mikko Eskon käsittämättömän korkea työmoraali kannustaa myös nuorempia pelaajia kovaan harjoitteluun, toteaa päävalmentaja. Myös se, että joukkueen taustat ja talous ovat kunnossa, takaa hyvät lähtökohdat menestykselle. VaLePan tapauksessa edellä mainitut asiat toteutuvat, mistä valmentaja seuraansa kiittelee.
– Joukkueella on toimiva organisaatio, ja kaikki annetut lupaukset pidetään, hän tiivistää.
Tappiosta opitaan
Vaikka joukkue voittikin Suomen Mestaruuden jo neljättä kertaa peräkkäin, tulee tappioitakin kauden aikana. Näistä pyritään Jannen mukaan ottamaan opiksi. Ottelut analysoidaan tarkasti virheiden välttämiseksi tulevissa otteluissa. Vieraamme kertoo, että joukkueen kasaaminen on parhaillaan menossa, ja jo toukokuussa aloitetaan harjoittelu tulevaan kauteen. Pelaajaringissä tulee varmasti muutoksia, mutta sopimuksia nykyisten pelaajien kanssa on jo tehty, muun muassa jo kertaalleen aiemmin keskustelussa mainittu konkaripassari Mikko Esko jatkaa VaLePassa.
Valmentamisopit ja oman lajin tulevaisuus
VaLePan valmentajana jatkava Janne kertoo, että valmentaja oppii kokemuksesta, tekemisestä ja myös kursseilta ja lukemisesta sekä kokemusten vaihtamisesta muiden valmentajien kanssa. Tuoreimpana on takana psyykkisen valmentamisen koulutusjakso. Janne Kangaskokon kaulaansa saama mitali ei ole suinkaan hänen ensimmäisensä. Jo omalla pelaajauralla häneltä löytyy sekä nuorten SM-pronssi että kulta, miesten pronssi, hopea ja kaksi kultamitalia. Hänen oli pelaajana hakkuri, keskitorjuja ja yleispelaaja.
Vieraamme pitää huolestuttavana sitä, että nuoret pelaajat lopettavat pelaamisen tuossa alle 20-vuotisena. Tähän on varmaan syynä se, että pelipaikkoja ei riitä kaikille ja lajia rasittava hieman liiallinen kilpailukeskeisyys jo aivan juniorivuosien alusta saakka saattaa karkottaa lahjakkaitakin nuoria pois lajista.
Nopeat vastaukset
Maittavaksi osoittautuneen lounaan jälkeen vieraamme vastaili nopeisiin kysymyksiin kahvikupposen nauttimisen lomassa.
Oma mielitreeni – Fysiikkatreeni
Kesän ykkösjuttu – Grillaaminen
Mikä eläin olisit – Pantteri
Viimeksi kuunneltu kirja – Reijo Mäen Tulivuori
Yrittäjien merkitys VaLePalle – Menestymisen ehto
Toiveet tulevalle kaudelle – Korona kuriin ja fanit katsomoon
Suomi lentopallon EM-kisoissa syksyllä – Musta hevonen
________________________________________________________________________________
Kuka?
LOUNASVIERAS: Janne Kangaskokko, Lentopalloilun päävalmentaja VaLePa.
ASUU: Nokialla
PERHE: Avopuoliso Mari ja tyttäret Meea ja Moona
HARRASTUKSET: Musiikki – kitaran ja rumpujen soittaminen, talon remontointi
________________________________________________________________________________
Teksti ja kuvat: Kari Tolonen
Kari Tolonen, järjestöneuvos ja Chaine des Rotisseurs -järjestön Officier-jäsen, kutsuu kuukausittain ruokavieraan tutustumaan pirkanmaalaisen ravintolan ruokatarjontaan.
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 11.5.2021