30.9.2021 klo 07:36
Uutinen

Hyviä ruokapuheita: Jukka Naskali

Yksi Suomen vanhimmista luontaiskylpylöistä lounaspaikkana

Kuten tapana on, lounasvieras saa ehdottaa lounaspaikkaa, ja näin toimi myös syyskuun lehden lounasvieraamme Jukka Naskali. Hänen valinnassaan oli historian siipien havinaa, sillä Naskalin valinta kohdistui 95-vuotiaaseen Lempäälän Luontaiskylpylän, joka tunnetaan eritoten Juho Uotin kehittämistä vesihoidoista.

Kylpylä oli kulttuuriväen suosiossa erityisesti 1930-1960-luvuilla. Aikansa kuuluisuuksista kylpylävieraina ovat käyneet vain muutamia nimiä poimien Mika Waltari, Ilmari Kianto, Aaro Hellaakoski, Ture Bahne sekä Emmi Jurkka. Viime mainittu kertoo muistelmissaan, että kerran kylpyhoitojen tervehdyttävän vaikutuksen todettuaan hän hoiti sittemmin kaikki vaivat Uotin hoidoilla. Nykyisin kylpylän toimintaa johtaa sisätautien ja reumatologian lääkäri Kirsti Uoti. Tänä päivänä kylpylässä voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Jugend-tyylisen päärakennuksen ruokasaliin, jossa mekin siis nyt lounastamme, mahtuu noin 45 henkeä.

Autuuspaketti jäi tällä kertaa väliin

Ryhmien suosimaan iltapakettiin kuuluu buffet-iltapalan lisäksi niin sanottu Autuuspaketti, mikä pitää sisällään pää- ja hartiahieronnan, vaahtokylvyn, saunan sekä käärehoidon. Valitettavasti tällä kertaa aikataulut eivät antaneet siihen mahdollisuutta. Ruokailuun sen sijaan oli saumaa ja hyvä niin. Nauttimamme lohi lisukkeineen on oikein taitavasti valmistettua. Jukka Naskali tunnustautuu itsekin innokkaaksi ruoanlaittajaksi ja etenkin pihvien valmistus on yrittäjälle mieluisaa puuhaa.

LOUNAALLA TARJOLLA lohta lisukkeineen.

Koronan vaikutus oli tilapäinen

Jukka Naskalin mukaan maailmaa jo reilut 1,5 vuotta kiusannut pandemia ei ole sanottavasti vaikuttanut hänen yhtiönsä rakentamisvauhtiin.

– Syksyllä 2020 joitakin hankkeita tosin hieman myöhäistettiin, mutta nyt talotehdaskin Hämeenkyrössä pyörii jo kahdessa vuorossa, Naskali tiivistää.

Työvoiman saatavuuskin on vieraamme mielestä hyvä, tosin yhtiöllä on suurin osa työntekijöistä hyvin pitkäaikaisissa työsuhteissa, joten suurta vaihtuvuutta ei ole. Jukka haluaa myös oikaista yleistä väärinkäsitystä, että esimerkiksi virolaiset työntekijät olisivat jonkinlaista halpatyövoimaa.

Jukka Naskali kiittelee yhteistyön sujuvuutta yhtiönsä rakennushankkeita eteenpäin vietäessä ja tuoreimmat kiitokset menevät Lempäälän kaavoitukseen ja rakennusvalvontaan. Täällä kun on parhaillaan työn alla useita rakennuskohteita.

TOIMITUSJOHTAJA JUKKA NASKALI on kahden firman mies.

Nopeat kysymykset

Lempäälän Luontaiskylpylässä oli tarjolla maittava lohiateria lisukkeineen ja jälkiruoka kysymyksiin tuli seuraavat vastaukset:

Parasta Pirkanmaalla– Loistava sijainti Suomen kasvukeskuksessa

Etätyö – tullut varmaan jäädäkseen

Sosiaalinen media – tähän varmasti yhtiömme joutuu jatkossa panostamaan lisää

Sähköpotkulauta – ei kokemusta

Työterveyshuolto – Erittäin tärkeä, saa avun nopeasti

_________________________________________________________________________

KUKA?

LOUNASVIERAS: Toimitusjohtaja Jukka Naskali Pohjola Talotuotanto Oy Akaassa sekä konserniyhtiö Talotehdas Nord-Finnhaus Oy Hämeenkyrössä

ASUU: Akaassa

PERHE: Vaimo, neljä lasta ja 13 lastenlasta

HARRASTUKSET: Perhepiirin parissa puuhastelu

Teksti ja kuvat: Kari Tolonen

KARI TOLONEN, järjestöneuvos ja Chaine des Rotisseurs -järjestön Officier-jäsen, kutsuu kuukausittain ruokavieraan tutustumaan pirkanmaalaisen ravintolan ruokatarjontaan.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 21.9.2021