15.1.2019 klo 09:46
Uutinen

Hyvin toteutettu ympäristöjärjestelmä tukee liiketoimintaa myös pk-yrityksissä

Ylennys-hanke auttaa pirkanmaalaisia yrityksiä ympäristöjärjestelmän rakentamisessa

Ylennys-hanke on huhtikuussa 2018 käynnistynyt Ekokumppanien ja Suomen ympäristöopisto Syklin yhteinen hanke, joka tähtää kestävän kehityksen sisällyttämiseen pienten ja keskisuurten yritysten arkeen. Ympäristövastuullisella toiminnalla myös pk-yritykset voivat turvata tulevaisuuden toimintaedellytyksiään.

Hankkeessa osallistujat rakentavat itselleen ympäristöjärjestelmän

Ylennys-hanke tarjoaa kaiken tarvittavan koulutuksen ja neuvonnan ympäristöjärjestelmän rakentamiseen.

– Ympäristöjärjestelmä on muutakin kuin jätteiden lajittelua tai sertifikaatti seinällä. Se on osa riskienhallintaa, sillä saadaan aikaan konkreettisia säästöjä ja kilpailuetua sekä säästetään luonnonvaroja myös tuleville yrittäjille. Osaamisen lisääntyessä henkilökunnan tyytyväisyys kasvaa ja vastuullisella työnantajalla on mukavampi työskennellä, listaa ympäristöjärjestelmän hyötyjä projektipäällikkö Mari Tolppa Ekokumppanit Oy:stä.

Helmikuussa alkavalle seuraavalle koulutusjaksolle haetaan tammikuun aikana. Yritykselle osallistuminen maksaa 1500 euroa. Koulutuksiin voi osallistua useampi henkilö organisaatiosta.

– Selvitämme yhdessä, mitkä ovat yrityksen toiminnassa ne kohdat, joissa voi säästää rahaa ja toimia vastuullisemmin ja opastamme ympäristöjärjestelmän rakentamisessa ihan konkreettisesti. Kustannustehokkailla toimilla voi samalla parantaa omaa brändiä ja saada poistettua riskejä. Näin kehitetään toiminnasta vastuullisempaa laajemminkin kuin ympäristön osalta, Tolppa kertoo.

Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Tampereen kaupunki ja Visit Tampere Oy. Pirkanmaan Yrittäjät on mukana hankkeen yhteistyökumppanina.

Seuraavan avoimen aamukahvitilaisuuden aiheena on ympäristölainsäädäntö

Ylennys-hanke järjestää säännöllisesti myös kaikille avoimia, maksuttomia aamukahvitilaisuuksia. Tiistaina 22.1. aiheena on ympäristölainsäädäntö.

– Lainsäädäntö on itse asiassa perusta kaikelle ympäristötyölle. Ympäristölainsäädännöllä pyritään varmistamaan monimuotoisen luontomme säilyminen myös tuleville sukupolville. Samalla ympäristöriskien hallitseminen sekä ennaltaehkäiseminen turvaavat liiketoiminnan jatkuvuuden, Tolppa sanoo.

Lisätietoa:

Ylennys-hanke: Projektipäällikkö Mari Tolppa, mari.tolppa@tampere.fi, p. 044 423 5790 sekä hankkeen verkkosivut >>

Koulutussisältö pähkinänkuoressa >>

Aamukahvitilaisuus tiistaina 22.1. klo 8.30-10.00 Ympäristökeskus Moreeniassa (Valssipadonraitti 3). Ilmoittaudu mukaan >>