23.3.2020 klo 12:47
Uutinen

Hyvinvointia tukevia palveluita yrittäjille korona-aikana – Tutustu apua tarjoaviin tahoihin

Kriisiapua ja monenlaisia hyvinvointia tukevia palveluita on saatavilla koronatilanteesta kärsiville yrittäjille. Suomen Mielenterveys Mieli ry ja Helsingin kaupunki tarjoavat kriisipäivystystä apua tarvitseville. Someryhmät tarjoavat paikan keskustelulle ja vertaistuelle. Webinaareista ja podcasteistä saa virtaa ja vinkkejä arkeen.

Kriisipuhelimet akuuttiin hätään

Mieli ry:n kriisipuhelin

Suomen Mielenterveys Mieli ry:n kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Kriisipuhelin-keskustelun tavoitteena on helpottaa henkistä hätää. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 suomeksi joka päivä ympäri vuorokauden.

Kriisipuhelimen ruotsinkielinen linja, Kristelefon, päivystää numerossa 09 2525 0112 (ma, ke klo 16.00-20.00 sekä ti, to, pe klo 9.00-13.00).

Lisätietoja palvelusta >

Helsingin kaupungin kriisipäivystys

Helsingin kaupungin kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen tai sairastuminen ja tulipalo. Akuutti kriisiapu on lyhytkestoista auttamista: asiakastapaamisia noin 1–5 kertaa, puhelimessa annettavaa kriisiapua ja jatkohoitotarpeen arviointia ja sen järjestämistä. Kriisityöntekijät antavat myös neuvontaa ja ohjausta äkillisissä kriisitilanteissa.

Kriisipäivystys auttaa numerossa 09 3104 4222 joka päivä ympäri vuorokauden.

Lisätietoja palvelusta >

Uudenmaan TE-toimiston keskustelutuki

Koetko huolta tai epävarmuutta työttömäksi jäämisen, lomautuksen tai yritystoiminnan äkillisen lakkaamisen vuoksi? Jos haluat keskustella tilanteestasi, voit soittaa Uudenmaan TE-toimiston päivystävään puhelimeen ja keskustella saman tien tai varata keskusteluajan. Palvelu on maksutonta.

Kanssasi keskustelevat TE-palvelujen psykologit, jotka ovat urasuunnittelun ja työelämän muutostilanteiden ammattilaisia. Päivystäjä auttaa sinua pohtimaan keinoja, miten voit helpottaa tilannettasi, löytää voimavaroja ja ratkaista ongelmiasi.

Keskustelutuki auttaa ma-to klo 12–14 numerossa 02 95 041 400.

Huomaathan, että puhelinpäivystyksessä ei hoideta työttömyysturvaan liittyviä asioita.

Lisätietoja palvelusta >

Hyvinvointia ja vertaistukea some-ryhmistä

Uusi Facebook-ryhmä: Yrittäjät #ostapieneltä

Suomen Yrittäjät on avannut uuden Facebook-ryhmän, joka on avoin kaikille yrittäjille. Ryhmässä tarjotaan uutisia, vinkkejä ja vertaistukea ja siellä on myös mahdollista markkinoida sääntöjen puitteissa. Ryhmässä päivystää psykoterapeutti sekä Yrittäjien ja Finnveran asiantuntijat.

Uusi Facebook-ryhmä >

Helsingin Yrittäjien Facebook-ryhmä

Helsingin Yrittäjien omassa Facebook-ryhmässä saat neuvoja, vinkkejä ja vertaistukea ja siellä on mahdollisuus markkinoida sääntöjen puitteissa. Yrittäjille hyödyllisiä ja ajankohtaisia linkkejä ja vinkkejä koronatilanteeseen liittyen otetaan ryhmässä vastaan. Ryhmässä on lisäksi suositteluketju, jossa kannustetaan suosittelemaan ja tukemaan yrittäjäkaveria.

Helsingin Yrittäjien Facebook-ryhmä >

Lisävirtaa webinaareista ja podcasteista

Lue MIELI ry:n Paula Noresvuon kuusi täsmävinkkiä pelon lievittämiseen Yrittäjäsanomien uutisesta (20.3.2020) >

Puuttuiko listasta joku olennainen taho? Lähetä toimituksellemme vinkki: tiedotus.helsinki @ yrittajat.fi.

Teksti: Valpuri Aalto
Kuva: AdobeStock

Muita kiinnostavia aiheita