9.5.2017 klo 10:02
Uutinen

Ilmianna lappilainen yrittäjä tai yritys Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi

Tunnetko hyvän yrittäjän tai yrityksen paikkakunnaltasi tai lähipiiristäsi? Ilmianna hänet! Nyt kuka tahansa saa ilmiantaa yrityksen tai yrittäjän Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi.

Vuoden 2017 uutuutena on yleisölle avoin ilmiantomahdollisuus. Ilmiantomahdollisuuden kautta vahvistamme Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon tunnettuutta. Ilmiantolomakeehdotuksia voi tehdä 2.6.2017 asti.

Ehdotuksesi välitetään oman alueesi yrittäjäyhdistykselle, joka ottaa sen huomioon virallisessa ehdokasasettelussa. Vastanneiden kesken arvotaan Suomen Yrittäjien 20-vuotishistoriikki Työn tekijät — Suomen Yrittäjät ja sen edeltäjät 1898—2016. Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaetaan lokakuussa Joensuun Yrittäjäpäivillä 50. kerran.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä.

Palkinnon tarkoitus on lisätä yksityisen yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittäjän merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja kansamme hyvinvoinnin kehittymiselle. Palkinnolla korostetaan yksityisten yrittäjien ja heidän yritystoimintansa merkitystä toimintaympäristössään toiminnan laajuuteen katsomatta.

Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla on myös tarkoitus lisätä myönteistä suhtautumista Suomen Yrittäjien aatteelliseen työhön vapaan yksityisen yrittäjyyden ja työllisyyden edistämiseksi.

Palkinnon myöntämisperusteet

Palkinnon myöntamisessä huomioidaan

  • yrityksen toiminta-ajatus, tuoteideoiden omaperäisyys sekä toiminnan, palvelujen tai tuotteiden jatkuva itsenäinen kehitystyö
  • yrityksen viimeisten vuosien aikainen kasvu
  • yrityksen toiminnallinen ja taloudellinen tila ja uudistumiskyky myös kansainvälisessä kilpailussa
  • yrityksen toiminnallisnen kehitys ja yhteiskunnallinen merkitys omalla toiminta- ja markkina-alueellaan,
  • yrityksen tuotantotoiminnan ja henkilöstöhallinnon kyky uusiutua vastaamaan ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita
  • yrityksen toiminnan vakiintuneisuus, eli se on toiminut yli viisi vuotta.

Palkinto voidaan myöntää myös henkilölle, joka on pitkäjänteisellä työllään edistänyt merkittävästi yrittäjyyttä ja yritystoimintaa Suomessa.

Tunnustuspalkinto myönnetään sellaiselle henkilölle, joka on

  • yritystoiminnassaan kehittänyt erityisen innovaation, jolla on luotu poikkeuksellinen liikeidea ja uutta yrittäjyyttä
  • omalla esimerkillään ja persoonallaan poikkeuksellisella tavalla kannustanut yrittäjyyteen
  • merkittävästi vaikuttanut yrittäjyyden olosuhteiden kehittämiseen maassamme.

Tutustu kilpailun ohjeisiin ja kriteereihin tarkemmin täällä.