9.6.2022 klo 09:34
Uutinen

Ilmoita yrityksen hallitus kaupparekisteriin tai se poistetaan – Poistouhan alla 170 yritystä

PRH muistuttaa kaupparekisterivelvollisuuksista tasaisin väliajoin. Nyt poistaminen kaupparekisteristä uhkaa noin 170 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jotka eivät ole ilmoittaneet hallitustaan kaupparekisteriin.

Kaupparekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus PRH poistaa rekisteristä toimiviakin yrityksiä, joiden kaupparekisteritiedoissa ei ole merkittynä hallitusta ja jotka eivät ilmoita hallitustaan rekisteriin määräajassa, ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä.  

PRH muistuttaa kaupparekisterivelvollisuuksista tasaisin väliajoin. Nyt poistaminen kaupparekisteristä uhkaa noin 170 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa. Ne eivät ole vielä ilmoittaneet hallitustaan PRH:n lähettämästä kehotuskirjeestä huolimatta.

Poistomenettelyssä olevien yritysten täytyy ilmoittaa hallituksensa rekisteriin 21.9.2022 mennessä. Hallituksen kokoonpanon täytyy olla yhtiöjärjestyksen tai sääntöjen mukainen. Hallituksen muutosilmoitus maksaa YTJ-palvelussa 40 euroa ja paperilomakkeella 95 euroa.

Rekisteristä poistot tehdään loppusyksyn aikana.

PRH:n oikeus poistaa kaupparekisteristä hallituksensa ilmoittamatta jättäneitä yrityksiä perustuu osakeyhtiö- ja osuuskuntalakeihin. Katso lista yrityksistä täältä.

Toimitus
Toimitus