4.12.2018 klo 09:49
Uutinen

Inarin vuoden yrittäjät saivat palkintonsa ja yrittäjäyhdistys uusia nimiä riveihinsä

Inarin yrittäjät kokoontuivat 30.11. Wilderness Hotel Inariin syyskokoukseen ja yrittäjäjuhlaan, jossa jaettiin vuoden 2018 yrittäjäpalkinnot. Juhlassa palkittiin Mikael ja Nina Hindström Vuoden yrittäjinä ja Antti Holmberg Vuoden nuorena yrittäjänä.

Vuoden yrittäjinä juhlassa palkittiin Inarin Luonnonporo Oy:n Mikael ja Nina Hindström, jotka ovat jo pitkälti toistakymmentä vuotta tehneet maukkaalla tavalla tunnetuksi Inaria ja sen luonnon anteja. Jatkuva tuotekehitys, laadukkaat tuotteet, markkinointiin panostaminen ja erinomainen palvelu näkyvät myös liikevaihdon ja tuloksen nousujohteisena kehityksenä.

On oikeastaan yllätys, että Inarin Yrittäjät ry ei lähes seitsemänkymmenen vuoden historiansa aikana ole koskaan aiemmin palkinnut poronjalostukseen erikoistuneita yrittäjiä. Tällä valinnalla rima asetettiin korkealle.

Vuoden nuori yrittäjä on revontulikodistaan tunnettu rohkea ja monipuolinen rakennusalan yrittäjä Antti Holmberg, joka on osoittanut halua olla kehittämässä ennakkoluulottomasti uusia ratkaisuja matkailun ja asumisen rakentamisen haasteisiin. Holmberg on toiminut yrittäjänä vuodesta 2015 alkaen.

Yrittäjäyhdistyksen hallitukseen kahdeksan jäsentä – Kari Lohinivasta puheenjohtaja

Inarin Yrittäjät ry:n syyskokoukseen osallistui 29 kokousedustajaa, jotka valitsivat vuodelle 2019 puheenjohtajakseen Kari Lohinivan. Hallituksessa jatkavat Hannu Alenius ja Antti Kasurinen sekä vaalin tuloksena Miia Kärnä, Jonne Turunen, Antti Holmberg, Nina Hindström, Jarmo Katajamaa ja Raimo Waselius.


Yrittäjäjuhlaan saapunut Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo sai tehtäväkseen toimia vuosikokouksen puheenjohtajana.

Vuoden 2019 toiminnan painopisteiksi kokous hyväksyi elinkeinopolitiikkaan ja yrittäjyyskasvatukseen vaikuttamisen omassa kunnassa sekä uusien jäsenien hankkimisen. Inarin Yrittäjät ry viettää tulevana vuonna 70-vuotisjuhlaa, jota varten kokouksessa päätettiin perustaa juhla- ja palkintotoimikunta.