10.1.2017 klo 10:55
Uutinen

Innovaatiosetelistä alueella yli 30 myönteistä päätöstä

Innovaatioseteli on osoittanut tarpeellisuutensa jo käyttöönoton alkumetreillä.

Innovaatiosetelin käyttöönotosta päätettiin hallituksessa keväällä. – Hakemuksia otettiin sisään lokakuun alusta lähtien ja jouluun mennessä koko Suomessa on tehty yli 1000 myönteistä päätöstä. Alkuperäisenä toiveena oli saada setelin käyttäjiksi jo toimintansa vakiinnuttaneet pk-yritykset, kertoo Kari Rintala Tekesistä.

– Olen tyytyväinen siihen, että alueeltamme on löytynyt uudelle tuotteelle sekä palvelun tarjoajia että käyttäjiä. Tämäkin on hyvä esimerkki siitä, miten alueen sidosryhmät lähtivät yhdessä edistämään innovaatiosetelin käyttöönottoa, kertoo toimitusjohtaja Minna Sillanpää Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä. Tulokset puhuvat puolestaan.

– Myönteistä palautetta eri suunnista on tullut todella paljon, enemmän kuin mistään muusta tuotteesta koskaan. Sähköinen kevyt hakemus on ilmeisesti osattu tehdä hyvin. Käsittelyprosessi on tehokas ja nopea, Kari Rintala kertoo.

Tulevaisuudessa erilaisten setelien tai vastaavien helposti haettavien tukien käyttö Rintalan mukaan lisääntyy.

Tekesin tuotteisto on juuri laajentunut Team Finland Explorer –rahoituspalvelulla, joka on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka etsivät tuotteelleen, palvelulleen tai liiketoimintamallilleen uusia markkinoita ulkomailta. Yritys voi olla kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai toimia jo vientimarkkinoilla. Tekesin rahoituksen määrä on 5000-10000 euroa, ja se kattaa 50%:n hankittavan asiantuntijapalvelun kustannuksista.