15.1.2020 klo 12:28
Uutinen

Innovaatiosetelit jälleen haussa: Jatkossa tuhannen euron omavastuu

Busines Finlandin myöntämään rahoitukseen tulee muutos 20.1.2020 alkaen. Tuolloin innovaatiosetelit ovat jälleen haettavissa.

Innovaatioseteli on 5000 euron suuruinen rahoitus, jolla yritys voi ostaa itse valitsemiaan asiantuntijapalveluita. Tarkoituksena on tarjota yrityksille mahdollisuuksia uusien, kansainvälistä potentiaalia omaavien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja madaltaa kynnystä asiantuntijoiden käyttöön. Innovaatiosetelin myöntää Business Finland.

Innovatioseteli syntyi aikanaan Suomen Yrittäjien aloitteesta. Yrittäjät on pitänyt rahoituksen jatkumista tärkeänä.

Innovaatiosetelikokeilu päättyi viime joulukuussa ja nyt rahoitus tulee voimaan toistaiseksi 20. tammikuuta alkaen. Samalla rahoituksen ehdot muuttuvat siten, että siinä on jatkossa tuhannen euron omavastuuosuus.

Rahoitus on suunnattu erityisesti yrityksille, jotka eivät ole hakeneet aikaisemmin julkista kehittämistukea. Seteliä haetaan Business Finlandin verkkopalvelussa.

Business Finland maksaa innovaatiosetelin saavalle palveluntuottajalle enintään 4000 euroa (+ alv). Setelin kokonaissumma (5000 euroa + alv) säilyy ennallaan omavastuuosuuden jälkeen. Omarahoitusosuuden tarkoituksena on lisätä hakijoiden sitoutumista projekteihin.

Innovaatiosetelikokeilu osoitti, että rahoitukseen on kiinnostusta. Kokeilun alusta asti 525 yritykselle (7,5 prosenttia setelin saaneista) on myönnetty muuta Business Finlandin rahoitusta yhteensä 612 hankkeeseen innovaatioseteliprojektin jälkeen. Business Finlandin tekemän selvityksen perusteella yhdeksän kymmenestä projektista olisi jäänyt joko kokonaan tai osittain toteutumatta ilman seteliä.

Lue yhden hakijan kokemuksia innovaatiosetelistä täältä.

Kuva: Getty Images

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi