4.12.2018 klo 10:39
Uutinen

Jaajo Linnonmaa on myös aktiivinen startup-yrittäjä: nyt työn alla 360-videot 

Startup-yrittäjä, tv-juontaja Jaajo Linnonmaa on tosissaan perustamansa virtuaalimatkailuhankkeen VirtualTravellerin kanssa.

– Suurin syy vuonna 2016 läpimurtonsa tehneen 360-videon kiinnostavuuteen matkailumarkkinoinnissa on sen huikea elämyksellisyys jo perinteiseen videoonkin verrattuna, sanoo VirtualTravellerin perustaja ja startup-yrittäjä Jaajo Linnonmaa.

Haluatko miljonääriksi -tv-ohjelman juontajana tutuksi tulleen Linnonmaan perustama VirtualTraveller on sosiaalisen median palvelu, johon käyttäjät voivat ladata 360-kameralla kuvattuja videoita matkoiltaan tai seurata toisten kuvaamia videoita. Tähän mennessä ladatuista 500 videosta suurin osa on yksittäisten matkustajien eri puolilla maailmaa kuvaamia videoita.

– Yritykset kuitenkin käyttävät koko ajan enemmän hyväkseen virtuaalitodellisuutta markkinoinnin uutena ulottuvuutena. Niiden brändin imu vahvistuu, kun kuluttajat pääsevät “sisälle” videon kolmiulotteisiin maailmoihin ja voivat aidosti katsella joka suuntaan, Linnonmaa toteaa.

Hän näkee tässä näkymien avautumisessa loistavan mahdollisuuden tukea matkailuun liittyvää markkinointia. Asiakas voi itse päättää VirtualTravellerissa haluavatko he tuottaa itse sisältöä kanavalleen vai antaa jonkun travellerin tehdä sinne videoita.

Kumppaneita ja travellereita

Jaajo Linnonmaa ottaa ensimmäiseksi esimerkiksi hotellialan, jossa tuore kumppanuus on helsinkiläinen Hotelli F6. Sillä on juuri avautunut oma kanava VirtualTravellerissa.

– Hotel F6 näki, että travellerin videot antavat hotellista parhaan kuvan. Niinpä kysyimme muutamalta englantia puhuvalta travelliltämme, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksen tehdä videoita yhteistyökumppaneille ja heti löytyi yksi innokas, Linnonmaa kertoo.

Traveller saa itselleen täyden ylläopidon hotellissa ja kuvaa vastapalvelukseksi vierailustaan videoita. Lisäksi hän saa tulevaisuudessa videosta kertyvät katselukerrat itselleen.

Kun travellerit kirjautuvat sisään palveluun, heiltä kysytään, kiinnostaako heitä tehdä viedoita myös yhteistyökumppaneille. Jotkut asiakkaat ovat sopineet keskenään mikrovaikuttajien kanssa kuvauksista, mutta myös VirtualTraveller voi yhdistää brändejä ja julkkiksia.

Virtuaalitodellisuudessa pyörii 120 miljardia euroa

Virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden maailmanlaajuisten markkinoiden liikevaihdon arvioidaan kasvavan noin 120 miljardin euron tasolle. Markkinoinnin on syytä ottaa tästä omansa.

Vuonna 2016 käynnistynyt VirtualTraveller tähtää omassa markkinointiyhteistyössään erityisesti kaupunkien näkyvyyden ja elämyksellisyyden tukemiseen. MyHelsinki on ensimmäinen kaupunkikanava, joka on tarttunut tilaisuuteen.

– Onhan se mahtavaa palvelua, jos turistit voivat etukäteen katsella kaupungin suosituimmat nähtävyydet kotisohvalta virtuaalisesti. Lisäksi videoilla voi ohjata turisteja myös kaupungin laidoille, joissa useimmin se aito elämä sijaitsee. MyHelsingin sivuilta löytyy mm. videoita Kalliosta, jonne turisti ei välttämättä eksy, Linnonmaa kuvailee.

toimitus(at)yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita