13.11.2018 klo 09:47
Uutinen

Jaakko Marinille yksinyrittäjyys on strateginen valinta – Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2018 -palkinto IT-palvelujohtamisen asiantuntijalle

Helsingin Yrittäjät palkitsi IT-palvelujohtamisen konsultointiin ja valmennukseen erikoistuneen Jaakko Marinin (JSM Consulting Oy) Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2018 -palkinnolla. Tunnustus jaettiin toista kertaa 13.11.2018 Helsingin Yrittäjät ry:n Yksinyrittäjäaamussa.

Helsingin Yrittäjät haluaa korostaa yksinyrittäjien ja itsensätyöllistäjien yhteiskunnallista merkitystä palkitsemalla Vuoden helsinkiläisen yksinyrittäjän. Vuoden 2018 palkinnon ansaitsi IT-palvelujohtamiseen erikoistunut Jaakko Marin. Hän on tehnyt uraa luoden siltaa liiketoiminnan ja IT:n välillä ja auttanut erilaisia organisaatioita soveltamaan alan parhaita käytäntöjä.

Jaakko Marin on tehnyt strategisen valinnan toimia yksinyrittäjänä ja tämä konsepti on osoittautunut menestyksekkääksi.

– Marin on pitkäjänteisellä työllä noussut alansa huipuksi. Hän on hieno esimerkki siitä, miten yksinyrittäjäkin voi pärjätä kilpailussa suuryritysten kanssa, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

– Jaakossa vaikutuksen teki rohkeus. JSM Consulting Oy:n toimiala on pääsääntöisesti suurten konsulttitalojen kenttää. Jaakolla on kuitenkin sellaista osaamista, että hän pystyy vastaamaan erikokoisten organisaatioiden palvelutarpeisiin, jatkaa Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

Sertifikaatit ovat IT-alalla tärkeitä ja kertovat osaamisen ajantasaisuudesta ja laadusta. Marin on kehittänyt osaamistaan vuosien varrella ja hankkinut 38 sertifikaattia. Hän uskoo, että muun muassa niiden avulla yritys on pärjännyt hyvin palvelujohtamisen alalla.

– Yksinyrittäjä myy aina luottamusta. Teen työni huolella, kerään joka toimeksiannosta palautetta ja hyödynnän asiakkailta saamiani hyviä suosituksia. Suurin osa asiakkaistani tulee juuri suosittelujen kautta, palkittu yrittäjä kertoo.

Yrityksen kasvattaminen on välillä Marinin mielessä, mutta alalta on ollut vaikea löytää oikealla osaamisella varustettuja ammattilaisia, jotka haluaisivat siirtyä pienen yrityksen palvelukseen. Tähän asti yksinyrittäjyys on ollut myös täysin tietoinen valinta.

– Kannustan asiakkaitani kilpailuttamaan palveluita, koska tiedän, että kokeneena ja korkeasti sertifioituneena yksinyrittäjänäkin voin pärjätä.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto

Toista kertaa jaettava Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto on vähintään viisi vuotta toimineelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus, jolla korostetaan yksinyrittäjyyden merkitystä. Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomio siihen, että yrittäjän talous on kunnossa, liiketoiminnasta löytyy jotakin omaperäistä ja asiakastyytyväisyys on erinomaista. Vuoden 2018 palkinto jaettiin Helsingin Yrittäjät ry:n HYMY-hankkeen hyvinvointiaamussa 13.11.2018.

JSM Consulting Oy:

  • IT-palvelujohtamisen konsultointiin ja valmennukseen erikoistunut yritys, jonka toiminta-alue on pääasiassa Suomi
  • Perustanut Jaakko Marin vuonna 2011
  • Liikevaihto on kasvanut tasaisesti vuosittain ja yrityksen kannattavuus on huippuluokkaa
  • Asiakkaita pk-yritykset, suuryritykset, julkisen puolen organisaatiot sekä Suomen TOP50-yritykset

Lisätiedot:
Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala @ yrittajat.fi
Jaakko Marin, perustaja, JSM Consulting Oy, p. 044 338 4334, jaakko.marin @ jsmconsulting.fi

Kuva: Jaana Tihtonen