2.4.2020 klo 10:45
Uutinen

Jaksaminen koetuksella? SY ja Mieli ry järjestävät verkkohyvinvointiryhmiä tukemaan kriisissä selviytymistä

Kiltaryhmät ovat yrittäjien hyvinvointiryhmiä, joissa keskustellaan osallistujilta esiin nousevista yrittäjän jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista luottamuksellisesti.

Yrittäjien vertaisryhmät ovat tähän asti kokoontuneet kasvotusten, mutta nyt poikkeustilanteessa ryhmiä järjestetään verkossa etänä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n suunnittelija Paula Noresvuo painottaa vertaistuen tärkeyttä.

– Tärkein anti on se, että yrittäjä voi jakaa omia ajatuksiaan, kokemuksiaan ja tuntemuksiaan joukossa, joka tietää, mistä puhutaan. Vaikka nyt eletään kriisissä, pääpaino on kuitenkin selviytymisessä. Ryhmän ohjaajat vetävät keskustelua siten, että se palvelisi mahdollisimman hyvin koko ryhmää eli ei käsitellä syvällisesti vain yksittäisen yrittäjän tilannetta.

Yrittäjäkilta-toiminta Mieli ry:n ja Suomen Yrittäjien yhteistyönä

Noresvuo täsmentää, että yrittäjien hyvinvointiryhmä ei ole varsinaista kriisiterapiaa, vaan suuntaviivojen etsimistä eteenpäin ja keinoja, miten tässä tilanteessa pitää omia voimavaroja yllä ja miten omia selviytymiskeinoja hyödyntää.

– Ja tällaisen luottamuksellisen ryhmäprosessin jälkeen saattaa olla, että yrittäjät pitävät toisiinsa yhteyttä sen jälkeenkin.

Ilmoittaudu mukaan

MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Suomen Yrittäjät ovat yhteistyössä kehittäneet Yrittäjäkilta-toiminnan. Yrittäjäkilta järjestää yrittäjille muun muassa koulutusta ja vertaisryhmiä.

Ilmoittaudu mukaan 9. huhtikuuta mennessä. Mukaan mahtuu seitsemän osallistujaa ja heidät haastatellaan puhelimitse ennen ryhmän alkua. Ryhmätapaamiset alkavat perjantaina 17. huhtikuuta. Ryhmän ohjaavat ovat sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen ja psykoterapeutti Tuula Stenroth. Ryhmä on maksuton eikä edellytä yrittäjäjärjestön jäsenyyttä.

SY ja Mieli ry tarjoavat maksuttoman webinaarin mielenterveyden voimavaroista ja keinoista 15.4 Yrittäjän mieli kriisissä -webinaari.

Lue lisää: Kun koronan vuoksi romahtanut toimeentulo ahdistaa – Kuusi vinkkiä pelon lievittämiseen

toimitus (at) yrittajat.fi