Keski-Suomen hyvinvointialue
23.11.2022 klo 17:32
Uutinen

Jan Tollet: Hyvinvointialuetta kehitetään kumppanuus-ekosysteemissä

Hyvinvointialueen toiminnan käynnistymisestä Yrittäjäfoorumissa 23.11. tilannekatsauksen pitäneen hyvinvointialuejohtaja Jan Tolletin mielestä hyvinvointialuekokonaisuuden rakentaminen ei ole yksilölaji.

Tavoitteena on sujuva ja saumaton yhteistyö kumppanuusverkostossa, josta yhtenä esimerkkinä on hyvinvointialueen palveluntuottajien oma vaikuttamistoimielin.

-Tästä muodostuu oma ekosysteemi sote- ja pelastuspalveluiden tuottamiseen, Tollet kuvailee.

-Palveluntuottajayhteistyö on jatkuvaa vuoropuhelua ja yhdessä pyritään löytämään parhaat ratkaisut juuri tänne Keski-Suomeen.

Työvoiman saatavuushaasteeseen on vaikea löytää helppoa ratkaisua, eikä raha ole ainoa mittari. Tolletin tavoitteena on olla kiinnostava työnantaja, joka miettii myös työntekijän hyvinvointia ja työskentelypuitteita.

-Hyvä johtaminen on työvoiman pito- ja vetovoiman kannalta äärimmäisen tärkeää.

Tähän vastaukseksi ollaan lanseeraamassa ensi vuonna laaja Hyvaks Akatemia -johtamiskoulutus.

-Akatemian ympärille rakentuvan koulutuspalvelutuottaja-ekosysteemin toteuttamasta jatkokoulutuksesta ollaan kiinnostuneita koko Itäisellä YTA-alueella eli mukana on satoja koulutettavia.

Kumppanuus oli näkyvässä roolissa myös Yrittäjäfoorumissa esitellyssä hyvinvointialuestrategian menestystekijöitä esittelevässä grafiikassa, jossa mainittiin erikseen kunnat, yritykset ja järjestöt.

Hallintolakimies Pauliina Mäenpää kävi läpi sopimusten siirtymistä, omaa palvelutuotantoa ja hankintastrategiaa. Keskustelua ja kysymyksiä herätti mm. palvelusetelit, maksusitoumukset, työvoiman hyödyntäminen koko Keski-Suomen alueella sekä tiedotus ja viestintä.

23.11.2022 Yrittäjäfoorumi on katsottavissa tallenteelta.

Muita kiinnostavia aiheita