29.9.2020 klo 08:42
Uutinen

Janakkalan ex-kunnanjohtaja Tanja Matikainen kunta- ja elinkeinoasioiden päälliköksi Yrittäjiin

Oikeustieteiden tohtori, hallintotieteiden lisensiaatti Tanja Matikainen on valittu Suomen Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päälliköksi. Tehtävää haki 50 henkilöä.

Matikaisen tehtäväalueella on mm. yrittäjäjärjestön vaikuttamistyö kuntiin liittyen sekä sote-uudistukseen liittyvät tehtävät. Yrittäjäjärjestö vakuuttui Matikaisen pitkästä kokemuksesta kuntajohtamisesta ja kuntien elinkeinopolitiikasta. Hän on toiminut ennen Janakkalaa myös Sulkavan kunnanjohtajana sekä tutkijana. Yrittäjyys ja sen toimintaedellytysten edistäminen sekä sote-uudistuksen toimeenpanoon osallistuminen ovat olleet Matikaisen työn keskeisiä osa-alueita jo aiemmin.

– On upea tilaisuus päästä kuntajohtajauran jälkeen mukaan yrittäjien toimintaedellytysten edistämiseen liittyvään vaikuttamistyöhön, Matikainen kertoo.

Matikaisen mukaan yrittäjäjärjestön vahvuus on kolmiportainen organisaatio ja erityisesti paikallisella tasolla kuntavaikuttaminen.

Suomen Yrittäjät ovat valinneet kuntavaikuttamisen lähivuosien strategiseksi hankkeeksi.

– Tanja vahvistaa panostustamme jo muutenkin osaavan elinkeinopolitiikan henkilöstön lisäksi. Tavoitteemme on lähivuosina yhdessä aluejärjestöjen kanssa pyrkiä tarjoamaan entistä enemmän vaikuttamisen sisältöjä ja alustoja paikalliselle tasolle, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.

– Meillä on hyvä yhteistyön historia Tanjan kanssa hänen Janakkalan kunnanjohtajana toimimisen ajalta. Hänen suvereeni osaaminen siltä alueelta tulee syventämään ja parantamaan tulevaa yhteistyötämme alueemme kuntien kanssa, Hämeen Yrittäjien selvitysmies Juha Haukka iloitsee.

Lisätiedot:

  • kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö (12.10.2020 alkaen) Tanja Matikainen 0400 866 648
  • varatoimitusjohtaja Anssi Kujala 0400 567 925