20.4.2021 klo 19:25
Uutinen

Jäsenesittelyssä JS-Group: Ruostumattoman teräksen moniosaaja luottaa laaja-alaiseen osaamiseen ja huippulaatuun

Laitilalainen JS Group on yksi Suomen johtavista prosessiasennusyrityksistä. Yritys toimii neljällä liiketoiminta-alueella, joita ovat prosessi- ja teollisuusputkitukset, kone- ja laiteasennukset, kuljetin- ja robottiasennukset ja konepajavalmistus.

”JS-Group Oy:n liiketoimintaa kuvaa hyvin mainoslauseemme Ruostumattoman teräksen moniosaaja”, kertoo Kalle Kaasalainen, JS Groupin osakas ja toimitusjohtaja. ”Toteutamme hyvin laaja-alaisesti asiakkaiden erilaiset tarpeet, liittyvätpä ne putkistoihin, kuljettimiin tai teräsrakenteisiin. Lähes aina näiden tuotteiden valmistamiseen tai projektin toteuttamiseen liittyy ruostumaton tai haponkestävä teräs”, Kaasalainen kertoo.

Suurin osa yrityksen asiakkaista toimii elintarviketeollisuudessa. ”Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme joustavuutta ja monipuolista osaamista. Varsinkin elintarviketeollisuudessa ehdoton edellytys on tehdä työt mahdollisimman hygieenisesti”, Kaasalainen sanoo. ”Pystymme tarjoamaan projektin eri osa-alueet asiakkaalle samalla sopimuksella, samasta talosta toteutettuna. Meillä on erittäin motivoitunut ja ammattitaitoinen porukka töissä, joka mahdollistaa sen, että pystymme olemaan alamme edelläkävijä ja todellinen moniosaaja.”

”Kannattaa seurata laitilalaisia yrityksiä ja niiden matkaa maailmalla. Joskus ihan naapurissa saattaa olla mielenkiintoinen toimija, jonka kanssa saa aikaiseksi todella hyviä yhteistyökuvioita.”

Kalle Kaasalainen, JS Groupin toimitusjohtaja

Kaasalainen aloitti oman yrittäjätaipaleensa vuonna 2013 toiminimiyrittäjänä. Vuonna 2017 hänestä tuli JS Groupin osakas. ”Yrittäjäksi lähtemisessä minua kiinnosti vapaus vaikuttaa omaan tekemiseen ja työn kautta omiin ja yrityksen saavutuksiin. Onnistumisen tunne on hieno, kun yritys saavuttaa jonkin asetetun tavoitteen, ja kun tietää, että on itse ollut viemässä yritystä sitä kohti”, Kaasalainen toteaa. Hänen suurimmat oivalluksensa yrittäjänä liittyvät yhteistyökuvioihin. ”Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin vaan kannattaa käyttää yhteistyöverkostoja. Sama pätee myös oman yrityksen sisällä”, Kaasalainen sanoo. ”Se, että joku on yrittäjä tai toimitusjohtaja, ei tarkoita, että kaikki pitäisi osata ja hoitaa itse, vaan kannattaa koota ympärilleen hyvä ja osaava porukka, niin tekeminen on mielekästä ja tulosta syntyy. Kiitoksen löytää edestään, kun muistaa luottaa ihmisiin ja kiittää heitä”, Kaasalainen toteaa.

Kotikaupungissaan paljasjalkainen laitilalainen arvostaa monia asioita. ”Laitila on yritysmyönteinen ja sopivan kokoinen kaupunki, jossa asiat menevät jouhevasti eteenpäin. Kaupungissa on verrattain paljon yritystoimintaa ja varsinkin teollisella puolella meillä on todella kattava yhteistyöverkosto omalla kylällä. Täällä on myös työntekijöiden hyvä asua. Perheille suunnatut palvelut ovat mielestäni kunnossa, eikä täältä ainakaan tietääkseni ole kovin suurta hinkua lähteä pois”, Kaasalainen sanoo.

Yrittäjä-yhdistyksen toiminnassa Kaasalainen näkee tärkeänä juuri yhteistyöverkostot. ”Yrittäjän kannattaa aina verkostoitua ja etsiä uusia yhteistyökumppaneita, ja mikä olisi siihen parempi kanava kuin paikallinen yrittäjäyhdistys. Kannattaa seurata laitilalaisia yrityksiä ja niiden matkaa maailmalla. Joskus ihan naapurissa saattaa olla mielenkiintoinen toimija, jonka kanssa saa aikaiseksi todella hyviä yhteistyökuvioita”, Kaasalainen toteaa. Hän kiittelee myös yrittäjäyhdistystä tiedottajana. ”Tärkeissä asioissa tiedonkulku yrityskentältä meillepäin on myös merkittävä asia. On ollut mukava huomata, että yrittäjäyhdistys on aktivoitunut entisestään, huolimatta korona-ajan tuomista haasteista. Yksin tekemällä ei oikein nykyään pärjää tai ainakin se on paljon raskaampi tapa kuin hyvien yhteistyöverkostojen kanssa yhdessä tekemällä”, Kaasalainen toteaa.

JS Group pähkinänkuoressa:

Perustettu vuonna 2007

Työntekijöitä reilu 40, alihankkijoineen työllistää 70 – 80 henkeä

Liikevaihto vuonna 2020 9,3 miljoonaa euroa

Verkkosivut: jsgroup.fi