28.3.2019 klo 10:02
Uutinen

JÄSENETU: kaksi yhden hinnalla teatteriin!

Kuopion kaupunginteatteri tarjoaa Kuopion Yrittäjien jäsenille kevätedun KAKSI YHDEN HINNALLA kevään uutuusnäytelmään Bernarda Alban talo

Tarjous koskee Bernanda Alban talon seuraavia esityksiä:

10.4 klo19 (taiteilijatapaaminen klo18.15)

12.4 klo19

13.4 klo13

Tajous on voimassa kun lunastat lippusi 7.4. mennessä teatteriesitykseen tämän linkin kautta: https://bit.ly/2Wsr5O0

Ps. Olethan huomannut myös espanjalaisen supertähden Carmen Linaresin flamencokonsertin teatterilla 11.4 klo 19. Taiteilijatapaaminen klo 20.15. Varaa liput konserttiin täältä: https://bit.ly/2UgnF3q

Bernarda Alban talo on näytelmä Espanjan maalaiskylien naisista. Se kertoo matriarkasta, joka leskeksi jäätyään sulkee viisi 20-40-vuotiasta tytärtään taloonsa viettämään suruaikaa ja pitämään heidät erossa maailman ja etenkin miesten houkutuksilta. Hän vahtii tyttöjä rankalla kädellä traagisin seurauksin. Näytelmässä miehet loistavat poissaolollaan, ja tämä saa läpi näytelmän kulkevan seksuaalisen jännitteen tihentymään käsin kosketeltavaksi.

Lorca kirjoittaa kuvia, alati tihentyviä tunnelmia, pidätettyä intohimoa, hän tiivistää alistamisen mekanismit rytmiksi, päästää tunteen valloilleen kaiken menneessään vieväksi luonnonvoimaksi ja pakottaa sen myös hiljaiseksi, sisälmyksiä korventavaksi tuleksi. Lorca ei kirjoittanut vain näytelmätekstiä, hän kirjoitti esityksen.

Minna-näyttämöllä nähdään Anne Rautiaisen visuaalinen ja liikkeellinen tulkinta, joka tekee oikeutta Lorcan teoksen poeettisuudelle ja tunnevoimaisuudelle. Koreografian teokseen tekee kansainvälisesti menestynyt suomalainen koreografi Kaari Martin. Mukana myös muusikko Teho Majamäki.

Ohjaus Anne Rautiainen

Koreografi Kaari Martin

Musiikillinen suunnittelu ja musiikki teoksessa Teho Majamäki

Lisäksi teoksessa kuullaan espanjanlaisen flamencolaulajan Carmen Lineresin laulua.