Mevent, yrittäjät
HANNELE HALME ja Jenni Koivula yhdistivät voimansa ja liittivät yrityksensä yhteen. Vuosi oli 1918, joten nyt on takana jo aika monta vuotta kimpassa.
18.1.2023 klo 10:00
Uutinen

Jenni on löytänyt juhlista itselleen unelmaduunin

Paljon oli ehtinyt Jenni Koivula tehdä jo ennen nykyistä yritystään, hää- ja juhlapalveluihin keskittynyttä Mevent Oy:tä. Elintarvikealan restonomiksi valmistunut Koivula oli ehtinyt työskennellä niin pankissa, vaatealalla kuin Perheyritysten liitollakin. Yrittäjäperheen kasvatilla oli kuitenkin kova halu oman yrityksen perustamiseen.

Toimialaksi valikoitui juhlien järjestäminen, joka oli kiehtonut jo pidempään. Koivulan oma yritys näki päivänvalon reilu viisi vuotta sitten kesällä 2017. Jo syksyllä 2018 hän tapasin nykyisen yhtiökumppaninsa. Hannele Halme oli oikeastaan alun perin kilpailija, hänellä oli juhlatarvikkeiden verkkokauppa silloisen yhtiökumppaninsa kanssa. Verkkokaupan lisäksi yritys oli vahvoilla etenkin hääpuolen stailauksissa ja kukkatoteutuksissa.

Kilpailijoista kumppaneiksi

Tuleva yrittäjäduo tapasi ensimmäistä kertaa vuoden 2018 puolella kahvien merkeissä.

– Puhuimme yritystemme tulevaisuuden suunnitelmista ja nopeasti tajusimme, että kilpailemisen sijaan voisimme yhdistää voimavaramme ja kasvattaa tästä yhdessä isomman yrityksen.

Ei yhteisestä yrittämisestä heti sillä hetkellä kirjoitettu nimiä papereihin, mutta sovittiin kuitenkin uudesta tapaamisesta. Kipinä oli syttynyt. Mukana oli vielä kolmaskin yrittäjä, mutta hän jättäytyi pois alkumetreillä. Virallinen yhdistyminen tapahtui alkuvuodesta 2019, ja tuolloin Hannele myi myös verkkokaupan.

Juhlia laajalla skaalalla

Mitä kaikkea Meventin liiketoiminta tänä päivänä oikein pitää sisällään?

– Toimintamme kattaa sekä yksityis- että yritysjuhlat. Yksityisjuhlista suurimpia ovat häät ja syntymäpäiväjuhlat ja yritysjuhlissa vuosijuhlat ja pikkujoulut. Lisäksi meillä toimii kukkapalvelu ja vuokrattavien premium-juhlatuotteiden verkkokauppa. Teemme myös alihankintana stailauspalveluita tapahtumatoimistoille, hotelleille ja ravintoloille.

– Kokonaisvaltaisesti toteutetut juhlamme ovat hyvin eksklusiivisia, mikä tarkoittaa, että asiakkaamme tilaavat meiltä monesti palvelun avaimet käteen -periaatteella. Me kartoitamme heille kaikki palveluntarjoajat juhlatilasta alkaen sekä viimeistelemme kokonaisuuden näyttävällä stailauksella ja kukilla. Onpa halutessa yritysjuhliin järjestetty paikalle jopa laivaston soittokunnan flash mob, Koivula kertoo.

Juhlakuva, Mevent Oy
TÄMÄNNÄKÖISTÄ JÄLKEÄ syntyy, kun ammattilaiset pistävät paikat juhlakuntoon.

Häät pelastivat pandemia-ajan haasteet

Ei liene kummoinenkaan yllätys, että korona aiheutti juhliin erikoistuneelle yritykselle vähän enemmänkin päänvaivaa. Jenni Koivula myöntää, että näkymät olivat jossakin vaiheessa melko synkät. Siihen nähden tällä hetkellä näyttää taas huomattavasti paremmalta.

– Koronan väistyminen vaikuttaa erityisesti yritysjuhliin, patoutuneen halun juhlia huomaa tarjouspyyntöjen määrässä. Häitähän olemme saaneet järjestää myös korona-aikaan, joskin vähemmän, hän kertoo.

Sen verran monta kertaa ”Tahdottiin” myös epidemian ollessa pahimmillaan, että yritys itsessään selvisi haastavasta ajasta kuivin jaloin.

– Liikevaihto kyllä laski, mutta tuloksen pystyimme pitämään koko ajan kannattavana, Koivula kertoo.

Juhlafirma elää vahvasti futuurissa

Ja nyt tilanne näyttääkin jälleen jo taas varsin hyvältä.

– Yhteydenottojen määrä on ilahduttavan suuri, hän kertoo. Juhla-alalla myyntiä tehdään melkoisessa futuurissa, sillä tällä hetkellä iso osa tilaisuuksista käsittää jo vuotta 2024. Osaltaan kova kysyntä johtuu myös pitkästä tauosta.

– Juhlapaikkoja oli hyvin haastava saada viime kesälle, mutta myös vuoden 2023 kesä täyttyi ennätysvauhtia, hän kertoo.

Juhlia on monenlaisia, alkaen hyvinkin pienistä ja intiimeistä tilaisuuksista aina monen sadan hengen tapahtumiin.

– Toisinaan niissä on enemmän organisoitavaa ja toisinaan taas isoja kukkatoteutuksia tai teemastailauksia, kuten viherkattoa, leijuvia kukkaelementtejä tai näyttäviä kattauksia ja valokuvausseiniä, yrittäjä kertoo.

Hakusessa wow-efekti

Jenni Koivulan mukaan heidän tyypillinen hääasiakkaansa on pariskunta, joka on tottunut palveluiden ostamiseen ja haluaa saada kaiken mahdollisimman valmiina.

– Usein myös näyttävyys on syy, miksi meihin otetaan yhteyttä. Toteutamme wow-elementtejä ja elämyksiä asiakkaillemme. Yrityksen tarjoamissa hääpaketeissa on eroja, yleisimmät paketit sisältävät stailauksen ja niihin suunnitellut kukat, mutta myös koko juhlapäivän tai -viikonlopun koordinointi on yleistynyt suuresti.

– Asiakkaamme haluavat keskittyä juhlimiseen, ilman vastuuta ja huolia, hän kertoo.

Kaikille asiakkaille avaimet käteen -kauppa ei kuitenkaan ole tarkoitettu.

– Jos asiakas haluaa tehdä itse, meidän verkkokauppamme palvelee. Tarjoamme stailauspaketteja, joissa luomme asiakkaan toiveiden pohjalta suunnitelman, jonka avulla asiakas voi itse tilata ja toteuttaa juhlan stailauksen verkkokauppamme tuotteilla. Se tulee luonnollisesti edullisemmaksi kuin stailauksen tilaaminen palveluna, joka sisältää suunnittelun lisäksi toteutuksen ja purun.

Juhlakuva, Mevent Oy

Jenni rakastaa työtään

Jenni Koivula myöntää rakastavansa työtään.

– En usko, että löytäisin paremmin sopivaa työtä muualta. Suuri syy viihtymiseeni on se, että saan tehdä sitä mitä rakastan. Olen aina tykännyt juhlien järjestämisestä ja ihmisten ilahduttamisesta. Asiakkaiden ilmeet kertovat paljon. Usein kuulemme sen ”wow”:n asiakkaan astuessa juhlatilaan ja siitä tulee hyvä fiilis.

Koivulan mielestä yhtiökumppaneina he sopivat hyvin yhteen.

– Minun vahvuuteni on juhlien organisointi, ja Hannele on stailauksessa todella taitava ja luova. Myös muut työtehtävät hoidamme sulassa sovussa ja paikkaamme toisiamme tarvittaessa. Paras lopputulos saadaan, kun koko tiimin osaamisia yhdistellään, Koivula tiivistää.

Juhlia suunnittelevalle asiakkaalle ammattilaisella on selkeä vinkki.

– Kannattaa ottaa yhteyttä aikaisessa vaiheessa. Onnistuneiden juhlien kannalta se on hyvin oleellista, jotta saadaan halutut palveluntarjoajat paikan päälle. Sen sijaan stailauksen ja kukituksen pystyy toteuttamaan lyhyemmälläkin aikataululla.

Jo 12 hengen työpaikka

Rekrytoinnit ovat käyneet kasvuyrityksessä tutuiksi.

– Meillä on juhlatuottajia, -suunnittelijoita, floristeja, stailaajia ja graafikko. Osa heistä on osa-aikaisia, mutta sesonkeina he tekevät täyttä päivää, hän kertoo. Parhaillaan on käynnissä kokoaikaisten tuottajien rekrytointi, ja keväällä haemme taas lisää stailaajia ja floristeja keikkatyöhön. Työmme on vielä hyvin sesonkiluontoista, ja toisinaan juhlia on useammat viikossa, siksi tekijöiden määrä tulee pitää suurena.

– Kaksi isoa kokonaisvaltaista projektia per kuukausi on maksimi yhtä suunnittelijaa kohden, siihen mahtuu kuitenkin lisäksi pienempiä stailauksia, hän kertoo.

Omalle porukalle hän antaa kiitosta.

– Minusta tuntuu, että meistä kaikki rakastavat sitä, mitä teemme. Ja nyt kun meitä on näinkin monta, saamme myös toteuttaa aika isoja juhlia. Niitä on hienoa ideoida yhdessä.

Kuvat: MEVENT OY

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 13.12.2022

Ville Kulmala
Ville Kulmala