Dieselin hinta askarruttaa edelleen
Kuva: Getty Images

Jo 2 000 hakenut polttoainetukea – Päätöksiä saatu jopa alle vuorokaudessa

Kuljetusalan polttoainetuen haku on lähtenyt vilkkaasti käyntiin.

Kuljetusalan polttoainetuki tuli hakuun tiistaina 1. marraskuuta. Tukihakemuksen jätti jo kolmen ensimmäisen päivän aikana noin 2 000 hakijaa, kertoo kuljetusyritysten edunvalvoja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry tiedotteessaan. 

Ensimmäisten päivien aikana Valtiokonttorista tukea hakeneet ovat kiittäneet hakuprosessin nopeutta ja helppoutta, kertoo SKAL ry.

SKALin mukaan kuljetusyritykset ovat kiitelleet tukimenettelyn asiakaslähtöisyyttä. Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee tietoja automaattisesti viranomaisten muista järjestelmistä, mikä nopeuttaa asiointia.

Yritykset ovat myös saaneet hakemuksiinsa päätöksiä jopa alle vuorokaudessa, jos lisätietojen kysymiselle ei ole ollut tarvetta. Myös ensimmäiset tuet ovat SKALin mukaan jo menneet maksuun. 

Marraskuun loppuun aikaa

Polttoainetuen hakuaika päättyy 30. marraskuuta. Kuljetusyritykset voivat hakea tukea sähköisellä lomakkeella. Yritys voi hakea polttoainetukea, polttoöljytukea tai molempia. Jos yritys hakee sekä polttoaine- että polttoöljytukea, on hakemus näistä molemmista tehtävä samalla kertaa. 

Polttoainetuen pääkohtia 
Tuki haettavissa marraskuun 2022 aikana
Tukikausi: 1.2. –30.4.2022 
Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa liikennelupa tai rekisteröityminen tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla sekä y-tunnus, 
Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa hallinnassaan luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröity ajoneuvo 
Tukea saa kuljetustoiminnassa käytettyyn polttoaineeseen sekä työkoneissa käytettyyn polttoöljyyn 
Tuen määrä 5 % polttoainekuluista, ei tarveharkintaa 
Alin palautettava määrä 250 euroa, tuen yritys- / konsernikohtainen enimmäismäärä 400 000 euroa
Polttoainetukeen ovat oikeutettuja myös taksiautoilijat. Tukea voivat saada ne yritykset, joilla on ollut tukikauden ensimmäisenä päivänä (1.2.2022) voimassa oleva liikennelupa, taksilupa tai taksiliikennelupa. Tukea voi saada myös yritys, joka oli tukikauden ensimmäisenä päivänä rekisteröitynyt tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla.
Tukea haetaan Valtiokonttorista. Lisätietoa tuen hakemisesta löydät täältä.

Toimitus
Toimitus