6.4.2024 klo 21:00
Uutinen

Johtajuus liekeissä -palkinto Petrikki Tukiaiselle

Keski-Suomen Yrittäjät palkitsi Petrikki Tukiaisen Johtajuus liekeissä -palkinnolla. Palkinto luovutettiin Tukiaiselle 6.4.2024. Palkinnon luovuttivat Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen sekä toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Petrikki Tukiainen on toiminut yrittäjäjärjestöaktiivina pitkään sekä alueella että valtakunnallisesti useissa luottamustehtävissä. Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana hän toimi vuosina 2014–2015. Tukiaisen ydinosaamista ovat yritysten ja organisaatioiden valmentaminen, kehittäminen ja kouluttaminen sekä oppimisen, yrittäjämäisen tekemisen ja hyvän johtajuuden puolesta puhuminen kaikissa tehtävissä, joissa hän toimii. 

– Tällä palkinnolla kiitämme Petrikkiä erityisesti siitä, että hän vie sitkeästi yrittäjyyden ja jatkuvan kehittymisen sekä oppimisen viestiä myös tärkeälle yhteistyökumppanillemme, julkiselle sektorille. Nykyisessä tehtävässään yrityskehitysasiantuntijana Gradialla hän on keskeisessä roolissa uusien yrittäjien valmentamisessa Keski-Suomessa. Nuorena yrittäjänä Petrikki oli keskeinen tekijä nuorten tiimissä, joka toi uutta virtaa yrittäjäjärjestöön ja yhteisöllistä tapaa työskennellä niin yrittäjänä kuin järjestöhommissa, perustelee Jari-Pekka Koponen palkintoa.

Palkinnon taustat

Tammikuun 2015 Yrittäjäjuhlassa Keski-Suomen Yrittäjät lanseerasivat Johtajuus liekeissä -palkinnon. Palkintoa jaetaan johtajapersoonille tai organisaatioille, jotka liekittävät omaa yhteisöään tai Keski-Suomea omalla johtamisellaan. Parempi johtajuus voi olla muun muassa jaettua johtamista, parhaan osaamisen löytämistä, innostamista ja kannustamista. 

Johtajuus liekeissä -palkintoja on luovutettu aiemmin kuusi kappaletta. Vuonna 2020 palkinto luovutettiin väistyvälle puheenjohtajalle Tapu Holttiselle. Vuonna 2016 palkinto myönnettiin Suomen Yrittäjien eläköityvälle toimitusjohtajalle Jussi Järventaukselle. 2015 palkinnon saivat Keski-Suomen kauppakamarin silloinen toimitusjohtaja Uljas Valkeinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun silloinen liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö ja myöhemmin samana vuonna Entrepreneurship Society sekä Jyväskylän lukiokoulutus.

Liekkipalkinnon on takonut keskisuomalainen taiteilija / kuvanveistäjä Samuli Alonen.

Lisätiedot: Sanna-Mari Jyräkoski, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi, p. 050 563 7780