24.2.2020 klo 09:48
Uutinen

Jokaiselle peruskoulun päättävälle nuorelle kesäduuni

Eka kesäduuni -kampanja haastaa Vantaan työnantajat tarjoamaan kesätyöpaikkoja yhdeksäsluokkalaisille nuorille. Vantaan Yrittäjät on Talous ja Nuoret TATin ja Vantaan kaupungin kampanjan yhteistyökumppani.

Eka kesäduuni -kampanja tähtää siihen, että suuri osa Vantaan 2500 yhdeksäsluokkalaisista voi jatkaa syksyllä opintojaan yhtä työelämäkokemusta rikkaampana. Nuorille järjestetään kouluissa kesätyöinfoja, ja heitä tsempataan työnhaussa kuukausittain.

– Tarjoamme kesätyösetelin ihan jokaiselle ysiluokkalaiselle. Aiomme tänä vuonna myös puhua kesätöistä koulussa enemmän, ja kannustaa nuoria olemaan aktiivisia kesätöiden etsimisessä, kertoo Vantaan kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske.

Kesätyökokemus tarjoaa nuorelle mahdollisuuden ansaita omaa rahaa, kartuttaa arvokasta kokemusta työelämästä ja kenties mahdollisuuden löytää itseä kiinnostavan toimialan.

– On tärkeää tarjota nuorille kesätöitä ja samalla mahdollisuuksia löytää oman polku, kiinnostuksen kohteita sekä rakentaa tulevaisuutta. Toisaalta nuorilla on usein tuoreita ideoita, joita voimme yrittäjinä hyödyntää toimintamme kehittämisessä. Lisäksi muun muassa kesätöitä tarjoamalla varmistamme, että eri aloille on tarjolla motivoituneita osaajia tulevaisuudessakin, pohtii Vihervimma Oy:n toimitusjohtaja Teemu Nikkanen, joka aloitti työuransa koulun ohessa nuorena, jo 13-vuotiaana, ja siirtyi yrityksen toimitusjohtajaksi 18-vuotiaana.

Palkkaa vantaalainen ysiluokkalainen – saat 300 euron palkkatuen

Vantaan kaupunki tarjoaa kaikille Vantaan yhdeksäsluokkalaisille kesätyösetelin, jolla kaupunki korvaa nuoren palkasta 300 euroa työnantajalle. Seteleitä on tarjolla myös muille 2002-2005 syntyneille nuorille.

Kesätyöseteli-palkkatukea voi hyödyntää, kun nuorella on vähintään 10 työpäivän mittainen työ, joko yhtäjaksoisesti tai peräkkäisiin jaksoihin sijoittuvana ajalla 1.5.–30.9.2020. Minimibruttopalkka työssä on 450 euroa.

Lisätietoja kesätyösetelistä löydät osoitteesta vantaa.fi/kesatyoseteli
Lisätietoja Eka kesäduuni -kampanjasta kirsi.viitaila@vantaa.fi.

Teksti: Kirsi Viitaila