16.5.2017 klo 12:48
Uutinen

Jonne Kurikalle toinen sija valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kisassa

Ylöjärveläinen LVI Kurikka Oy:n Jonne Kurikka sijoittui hienosti toiseksi Suomen Yrittäjien järjestämässä valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa. Kilpailun voitti Takuullecom Oy:n Niklas Nukari Pohjois-Pohjanmaalta. Kolmanneksi sijoittui ForestVital Oy:n Petri Jykylä Ähtäristä. Palkinnot jaettiin Get Together -tapahtumassa Tampereella viime perjantaina.

Kilpailun voittaja Niklas Nukarin, 24, vuonna 2014 perustama Takuullecom Oy on henkilöautojen ja moottoriajoneuvojen vähittäiskauppaan keskittynyt yritys Pohjois-Pohjanmaalta. Yritys tunnetaan parhaiten Autolle.com-vaihtoautopalvelusta. Vuonna 2016 yritys työllisti yrittäjän itsensä lisäksi 44 henkilöä ja sen liikevaihto oli 24,5 miljoonaa euroa.

Tuomariston mukaan Takuullecom osoittaa loistavasti, että nuorikin yritys voi perinteisiä toimintatapoja tuulettamalla menestyä erittäin kilpailulla toimialalla, jota ovat hallinneet isot toimijat ja alan konkarit. Yritys ei ole tyytynyt toistamaan alan traditioita, vaan on jo toimintansa alkutaipaleella kehittänyt uuden toimintamallin, jossa digitaaliset ja muut palvelut sulautuvat saumattomasti yhteen tuottaen onnistuneen asiakaskokemuksen. Nuori yrittäjä on kasvattanut yritystään rohkeasti ja ottanut määrätietoisesti suunnan myös kotimarkkinoiden ulkopuolelle.

Voittaja vastaanotti Yksityisyrittäjäin Säätiön lahjoittamat 20 000 euroa Tampereella Get Together -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä palkintotilaisuudessa viime perjantaina, 12. toukokuuta.

Timanttinen osaaminen toi toisen sijan

Kisassa toiseksi sijoittui LVI-Kurikka Oy:n Jonne Kurikka, 27, Ylöjärveltä. LVI-Kurikka on Pirkanmaalla vuonna 2011 perustettu ilmanvaihto- ja putkiasennuksiin sekä -huoltoon erikoistunut yritys. Vuonna 2016 yritys työllisti 13 henkilöä ja sen liikevaihto oli noin kaksi miljoonaa euroa. Tuomariston mukaan yrittäjä on hieno esimerkki alansa huippuosaajasta, joka on lähtenyt päättäväisesti kehittämään itseään ja yrittäjätaitojaan jo hyvin nuorena. LVI-Kurikka on yrittäjänsä tavoin alati kehittyvä ja kasvava sekä työyhteisöstä ja asiakkaista huolehtiva. Yrittäjä ei ole myöskään unohtanut juuriaan: yritys toteuttaa rekrytoinnissaan yhteiskuntavastuuta työllistämällä nuoria tekijöitä suoraan koulunpenkiltä.

Yksityisyrittäjäin Säätiö lahjoitti kisan toiseksi tulleelle 7 000 euroa.

Vahva verkostotoimija nousi kolmannelle sijalle

Kolmannen palkinnon voitti ForestVital Oy:n Petri Jykylä, 28, Ähtäristä. Vuonna 2010 nykyisen yrittäjän johtoon siirtynyt ForestVital tarjoaa metsälannoitukseen kokonaispalveluita metsäorganisaatioille ja metsänhoitoyhdistyksille. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto oli liki kaksi miljoonaa euroa. Tuomariston mukaan ForestVital on onnistunut rakentamaan perinteikkäälle metsänhoitoalalle tehokkaan ja eri osapuolille arvoa luovan palvelukokonaisuuden, joka kattaa mittavan maantieteellisen alueen. Yrityksen menestys perustuu yrittäjän kykyyn hallinnoida laajaa alihankkija- ja asiakasverkostoa.

Yksityisyrittäjäin Säätiö lahjoitti kolmanneksi sijoittuneelle 3 000 euroa.

Kilpailu ja sen kulku

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita. Voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen ja yrittäjäasenteeseen liittyen.

Aiheesta lisää ja voittajien haastattelut löydät tästä.