5.2.2020 klo 13:39
Uutinen

Jos yrityksesi edustaja on palaamassa koronavirusalueelta, lue ohjeet tartuntavaaran varalta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut ohjeet Kiinan koronavirusepidemia-alueelta Suomeen palaaville, jotka kokevat äkillisiä hengitystieinfektion oireita.

Ensimmäiset koronavirustartunnat todettiin joulukuussa 2019 Kiinan Wuhanin kaupungissa ja Hubein maakunnassa. Nyt tautitapauksia on raportoitu löytyneen kaikista Kiinan maakunnista.

Nopea reagointi on tärkeää, jotta muiden ihmisten sairastuminen voidaan estää.

THL kertoo sivuillaan näin:

Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:

Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikallisen sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

THL on laatinut ohjeet verkkosivuilleen epidemia-alueelta Suomeen saapuville. Ohjeet löytyvät suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja kiinaksi.

Matkustatko Kiinassa?

Jos matkustat Kiinaan, muista hyvä käsihygienia ja vältä läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio, toreja, joilla myydään eläviä ja kuolleita eläimiä elintarvikkeiksi, läheistä kosketusta luonnoneläimiin sekä koti- ja hyötyeläimiin ja niiden eritteisiin, kypsentämätöntä tai huonosti kypsennettyä lihaa, pastöroimattomia maitotuotteita ja niistä valmistettuja tuotteita sekä pesemättömiä vihanneksia ja hedelmiä.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta.

Toimitus (At) yrittajat.fi