3.12.2018 klo 09:56
Uutinen

Joulunavaus kokosi kylän täyteen väkeä

Lammin Joulukauden avausta vietettiin varsin tuulisessa ja vilakassa säässä, mutta kylmyys ei tällä kertaa karkottanut yleisöä.

Lammin Joulukaudenavausta vietettiin marraskuun viimeisenä päivänä Lammin kirkonkylällä. Kun päivä alkoi tummentua keräsi Joulutori mukavasti väkeä Lammin Säästökarien ja Lammin Kopin edustalle. Partiolaiset virittivät nuotion lettujen paistamista varten. Nuotion lämmössä olikin hyvä tankata lämpöä kylmyyttä vastaan ja letut maistuivat.

Lammin Yrittäjien joulupuuro maittoi kylmässä illassa. Myllyn kupin ja kakun keittämää puuroa oli jakamassa Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki. Myös Joulupukki piipahti maistiaisilla.

Lammin Kopilla kävi lähemmäs 200 nauttimassa Lammin Kotiseutulehden tarjoamaa glögiä ja piparkakkuja. Ennen uuden Kotiseutulehden julkaisemista julkistettiin Vuoden lammilainen 2018. Sehän oli Matti Siivonen, joka ennen tilaisuuden alkua muina miehinä valokuvasi tilaisuutta. Matti toivoi, että muutkin innostuisivat tulemaan mukaan talkoisiin, aina kun sellaisia keksitään järjestää. Matti Siivosen haastattelun voit lukea Lammille.fi -verkkolehdestä >>

Vuoden 2017 lammilaiset, Lammin lukion musikaaliryhmä esitti maistiaispaloja tulevasta musikaalista.

Samaan aikaan tonttuparaati järjestäytyi Lammin Apteekin edessä, ja K-Market Mallas palkitsi tontut perillä perinteisillä lahjapussukoilla. Tunnelmallisessa valaistuksessa kauppa kävi ja joululahjatoiveita taisi syntyä etenkin lelumyyjän kojun edessä.

Ilta päättyi klo 20 Lammin Yrittäjien tarjoamaan loistavaa ilotulitukseen, jota lammilaiset vaelsivat katselemaan eri puolilta kylää. Muun muassa Lammin Betonin laanilla näkyi useampikin autokunta olevan aitiopaikoilla.

Katso Matti Siivosen valokuvia joulunavauksesta Lammi-Galleriasta. Pääset sinne tästä linkistä >>

Kuvat ja tekstit: Susanna Mattila, susanna.mattila@lammille.fi