15.12.2017 klo 17:20
Uutinen

Joulupukkisivusto paljastaa isot hintaerot: Kokenut pukki Helsingistä on kallein

Jos mielit joulupukin hommiin aatoksi, kannattaa kirjautua johonkin lukuisista joulupukkien ilmoituspalveluista. Samalla kannattaa tarkistaa, mihin pukkipalveluita omalla alueella tarjotaan.

Joulupukit voivat ilmoittaa palveluistaan esimerkiksi osoitteissa joulupukkipalvelu.fi, pukkijouluksi.fi ja tilaajoulupukki.fi.

Tilauspukkien hinnoissa on merkittäviä eroja. Joulupukkien tilaamisen helpottamiseen erikoistuneiden verkkosivustojen ilmoitusten perusteella halvimmat pukit löytyvät lähes poikkeuksetta Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta ja Lapista. Kalleinta pukin tilaaminen on sen sijaan odotetusti pääkaupunkiseudulla.

Pukin hintaan vaikuttaa ratkaisevasti se, miten kokenut hän on. Monessa ilmoituksessa korostetaan laatua, mikä viittaa esimerkiksi pukin pukeutumiseen ja paneutumiseen. Myös kohteessa käytettävä aika sekä laulutaito saattavat vaikuttaa hinnoitteluun. Joillakin pukeilla on mukanaan myös muori ja tonttu, jolloin hinta hyppää helposti ylöspäin. Monessa ilmoituksessa korostetaan pukin raittiutta.

Kalleimmat 140 euroa

Joulupukkipalvelu.fin ilmoitusten perusteella pukit tarjoavat palveluksiaan varsin eri hinnoilla. Useimmiten hintaerot ovat kuitenkin alueiden välisiä, sillä yhden alueen sisällä hintakilpailu pitää yleensä huolen siitä, ettei isoja eroja pääse syntymään. Silti esimerkiksi Helsingissä pukin voi löytää halvimmillaan alle 70 eurolla. Kalleimmille joulupukeille on sen sijaan pulitettava yli 100 euroa.

Hintansa puolesta joukosta erottuu muun muassa Partiolippukunta Haagan Eräveikot ry, jonka hintahaitari joulupukkipalvelulle on 70-140 euroa.

Muualla Suomessa hinnat keskittyvät 60-70 euroon. Suomen halvimmat joulupukit näyttävät lähtevän liikkeelle noin 50 euron hinnalla. Sitä edullisempaa palvelua on vaikea löytää.

Useimmissa ilmoituspalveluissa on mainittu myös pukin visiitin kesto, joka on yleensä vähintään 10 minuuttia. Yli 20 minuutin pituisia käyntejä tarjotaan selvästi harvemmin. Joukosta löytyy myös varsinaisia pikapukkeja, jotka viipyvät kohteessa vain viisi minuuttia.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi