Pori Jazzia vietetään 7.–15.7. Juha Rönkön Stopteltat-yritys on järjestänyt paikan päälle 108 erilaista telttaa. Kuva: Jenna Rönkkö
7.7.2023 klo 08:47
Uutinen

Juha Rönkön yritys pystytti Pori Jazzeille yli sata telttaa: ”Aikamoinen urakka”

Yrittäjä Juha Rönkön Stopteltat vastaa suuresta osasta Pori Jazzeilla käytössä olevista teltoista, joiden yhteispinta-ala on tuhansia neliöitä. Telttojen kuljettamiseen paikan päälle tarvittiin 20 täysperävaunullista rekkaa.

Tänä viikonloppuna käyntiin pyörähtävä perinteinen Pori Jazz -festivaali on suurponnistus, jonka takana on paitsi valtava joukko vapaaehtoisia, myös monia yhteistyöyrityksiä.

Yksi niistä on Stopteltat, joka on vuokrannut festivaaleille 108 telttaa. Stopteltat hoitaa koko prosessin alusta loppuun. Yritys kuljettaa teltat paikan päälle, pystyttää ne ja purkaa, kun festarit ovat ohi. Pystytys- ja purkutyöhön firma on hankkinut myös apukäsiä työvoimaa tarjoavilta yrityksiltä.

– Pystytyksessä työntekijämäärä vaihtelee. Alussa se oli pienempi, kun teimme paikan päällä mittaustöitä, mutta joinakin päivinä rakentajia oli yli kaksikymmentä, Stopteltat-yrityksen omistaja Juha Rönkkö kertoo.

Telttojen kuljettaminen Poriin oli aikamoinen ralli, johon tarvittiin noin 20 täysperävaunullista rekkaa.

Nyt jazzkansaa varten Porin ytimessä on pystyssä laaja kirjo erilaisia telttoja.

– Mukana on monia eri malleja VIP-teltoista pieniin anniskelutelttoihin. Suuressa osassa niistä on myös lattiat, Rönkkö sanoo.

”Aikamoinen urakka”

Pienimmät teltat ovat yhdeksän neliön kokoisia ja suurimmat VIP-teltat, joiden seinät ovat lasia, ovat 1100 neliön suuruisia. Muut teltat ovat kokoluokaltaan näiden kahden mallin välissä.

Lisäksi Stopteltat on toimittanut jazzeille myös kalusteita, kuten pöytiä, penkkejä ja tuoleja.

Pori Jazz ei ole ainoa festivaali, johon yritys urakoi teltat pystyyn. Tänäkin kesänä firma järjestää telttoja muun muassa Tuska-festivaaliin, Ilosaarirockiin, Flow´hun, Down By The Laituriin ja Tikkurila Festivaaliin.

– Onhan tämä aikamoinen urakka, mutta hyvin se sujuu, koska yrityksemme on tehnyt tätä jo pari vuosikymmentä, Rönkkö sanoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen